Catalunya Diari

Reconeixement públic a l'Elisabeth Muñoz, la jove que va controlar un autobús urbà a Lleida

Tot i no tenir carnet, la jove va evitar un accident en prendre el control del vehicle, quan el conductor va perdre el coneixement

Imatge de l'Elisabech Muñoz durant el reconeixement rebut per la seva gran tasca a la Paeria de Lleida, el dia 5 de març de 2021.
Imatge de l'Elisabeth Muñoz durant el reconeixement rebut per la seva gran tasca a la Paeria de Lleida. | LleidaDiari.cat

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Lleida ha acollit aquest divendres a la tarda l’acte de reconeixement a l'Elisabeth Muñoz per la seva acció cívica en evitar un accident de trànsit, malgrat no tenir carnet de conduir, quan va prendre el control d’un autobús urbà, perquè el conductor es va desmaiar i el vehicle circulava contra direcció.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El paer en cap, Miquel Pueyo, que ha estat acompanyat del gerent d’Autobusos de Lleida-Moventis, i de les tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Anna Campos, i les regidores Begoña Iglesias i Maria Burrel, ha volgut significar amb aquest acte l’agraïment, respecte i afecte de l’Ajuntament i de la concessionària dels autobusos municipals. L’alcalde ha tingut paraules per valorar l’acció de l’Elisabet i també d’Albert Quílez, el conductor d’un altre autobús urbà, que alertat pels viatgers, va donar les indicacions a la jove a través de la finestreta, perquè pogués aturar el vehicle i evitar l’accident. «En una ciutat com la nostra, en la qual exigim molt a les institucions i empreses públiques, són persones com vosaltres, persones normals, les que en un moment determinant salven situacions difícils, en saber combinar coratge, decisió i rapidesa, quan altres no sabrien què fer o quedarien paralitzades», ha afirmat el paer en cap.

Per a Miquel Pueyo, «vosaltres –ha dit dirigint-se a l’Elisabet i l’Albert- formeu part de la dimensió humana que és capaç de fer coses admirables. Rebeu el nostre afecte en llançar un missatge d’esperança a una societat que fa un any que pateix moltes limitacions per la pandèmia, i que en algun moment pot dur algú a caure en el desànim».

El paer en cap ha volgut comparar els dos protagonistes d’aquesta història com aquells personatges dels contes infantils, que davant les situacions difícils resolen els conflictes, aflorant el millor sentiment de la condició humana. I ha conclòs: «Vosaltres heu jugat un paper, que és una mostra de què pot fer una ciutadania ètica i empàtica, la qual no es limita a observar davant les dificultats ni queda paralitzada, sinó que és capaç de prendre decisions».


Comentaris

envia el comentari