Catalunya Diari

Els autobusos de Lleida han perdut un milió de viatgers durant l'últim any, segons CiU

Els autobusos de Lleida han perdut un milió de viatgers durant l'últim any, segons CiU| Redacció - Fotografia: CiU Ajuntament de Lleida

remodelació de la xarxa

"La reforma ha estat un fracàs ja que hi ha menys viatgers i com constata l’ATM, hem anat enrere en prop d’un milió de viatgers. També es plantejava un estalvi econòmic i la realitat és que des de l’Ajuntament hem pagat molt més del previst, 1,2 milions d’euros més respecte el 2012. I per últim, continua havent moltes queixes i s’estan fent canvis d’última hora que generen encara més incertesa i inquietud a la ciutadania", ha afirmat Postius, qui ha estat acompanyat durant d'acte del cap de l’Oposició Joan Ramon Zaballos i el regidor Paco Cerdà.

L’alcaldable nacionalista ha proposat que es faci "una enquesta en profunditat de la satisfacció amb el servei, no solament als que utilitzen el transport públic, sinó als que no l’utilitzen o han deixat de pujar a l’autobús arran de la reforma". Postius també ha anunciat que CiU demanarà una convocatòria urgent de la mesa de seguiment del transport públic per veure les deficiències i per abordar una reforma que millori els transport públic i reverteixi la tendència negativa en nombre d’usuaris.

En concret, segons dades de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) del febrer del 2014, el servei dels autobusos urbans de Lleida ha transportat en l'últim any 5.678.939 viatgers, mentre que al 2013 al mateix mes s’havien transportat 6.632.712 en un any. La caiguda del nombre de desplaçaments és de 953.773, és a dir el 14,38% menys de febrer del 2013 a febrer del 2014, coincidint amb la reforma de la xarxa de transport públic de la ciutat de Lleida que va posar en marxa l’abril del 2013 el govern municipal.

Pel que fa al cost del servei, el regidor de CiU ha revelat que l’Ajuntament de Lleida va pagar 6,1 milions d’euros a la concessionària dels Autobusos de Lleida al 2013, el que suposa 1,2 milions d’euros més que l’any 2012 (4,9 milions) per fer front al cost del servei.


Comentaris

envia el comentari