Catalunya Diari

Els bars espanyols retiren 13.000 màquines de tabac

Augmenta d'aquesta manera la venda il·legal de caixes de tabac
Màquina expenedora de tabac en un bar | CatalunyaDiari.cat

En l'últim any, els bars han tancat al voltant de 13.000 expenedores de tabac, segons apunta el portal 'El Economista'. El 2015, Hisenda va sancionar els fabricants per estar pagant als bars a canvi d'informació sobre les seves vendes. Actualment, segons l'Associació Espanyola de Punts de Venda amb Recàrrec (AEPVR), quedarien unes 155.000 màquines respecte de les 168.000 que hi havia l'any 2015.

El president de la AEPVR, Daniel López, avisa que és un problema perquè «afavoreix l'augment de venda il·legal de paquets» i destaca que les màquines es converteixen en una barrera natural contra el contraban de tabac. Segons les últimes dades, el contraban del tabac ha augmentat des del 2014. López alerta que existeix una nova pràctica en el bar que es tracta de vendre directament el tabac a mà de forma il·legal.

 

El principal problema és que la llei obliga a mantenir un principi de neutralitat, tant en l'estanc com en els punts de venda amb recàrrec a través d'aquestes màquines expenedores de tabac. L'associació de Daniel López exigeix un marc legal en què els propietaris de les màquines i els fabricants de tabac puguin seguir col·laborant.

 Comentaris

envia el comentari