Catalunya Diari

Els casos concrets dels contribuents que han de presentar la declaració de la Renda

Hi ha diversos grups que no han de fer el tràmit
La Declaració de la Renda s'iniciarà el proper 5 d'abril. | CatalunyaDiari

La campanya de la renda del 2016, el calendari de la qual arrenca el 5 d'abril, no obliga a tots els contribuents a presentar la declaració a l'Agència Tributària, ja que, tot depèn de certs nivells de renda, ingressos i rendiments de cadascun. Tal com explica l'Agència Tributària, queden exempts de declarar tots aquells treballadors amb una nòmina de 22.000 euros anuals o menys, sempre que procedeixi d'un únic pagador.

En canvi, si el rendiment del treball ve de diversos pagadors, el límit continuen sent els 22.000 euros, «sempre que la suma del segon i posteriors per ordre de quantia no superin en el seu conjunt la quantitat de 1.500 euros». En cas contrari, si reben més de 1.500 euros d'altres pagadors que no siguin el principal, el límit seran 12.000 euros.

 

D'altra banda, si els rendiments del treball provenen de prestacions passives com poden ser pensions de la Seguretat Social, plans de pensions, assegurances, mutualitats, prestacions de segur de dependència... no es declararà si no s'arriba als 22.000 euros anuals. Deixant de costat el rendiment del treball, pot ser que una persona visqui de rendes immobiliàries. En aquest cas, no haurà de presentar la declaració sempre que no li generin més de 1.600 euros a l'any. Tampoc haurà de declarar si ha obtingut un guany patrimonial inferior a 1.600 euros amb operacions, segons explica 'La Vanguardia'.

Tampoc hauran de presentar la declaració qui no arribi a 1.000 euros combinant rendiments íntegres del treball, de capital, d'activitats econòmiques o guanys patrimonials. Tampoc totes aquelles persones que hagin tingut, exclusivament, pèrdues patrimonials inferiors a 500 euros. Cal destacar que encara que no s'estigui obligat a declarar en algun dels casos anteriors, si el contribuent té dret a rebre una devolució, haurà de confirmar l'esborrany o presentar la declaració.Comentaris

envia el comentari