Catalunya Diari

Els Castellers de Lleida comparteixen Diada Castellera amb la Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus

Els Castellers de Lleida comparteixen Diada Castellera amb la Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus| Redacció - Fotografia: Facebook Festes Lleida

 Els bordeus han començat la diada entrant a la plaça amb un pilar de 4. L’actuació d’aquest diumenge ha estat una torre de 7 descarregada, dos intentes de 4/8 desmuntats, un 5/7 descarregat i un intent de 4/8. Com sempre, la jornada castellera ha acabat amb els pilars de les tres colles, seguida de la caminada d’un altre pilar fins a la finestra des d’on l’alcalde ha agafat l’enxaneta. A més, els Castellers han estrenat el penó que han penjat a la finestra perquè llueixi a la façana del Palau.
 
Els Castellers de Lleida ja tenen 18 anys d’història i afronten aquesta 19a temporada amb il·lusió per seguir oferint a la ciutat els seus millors castells. L’any passat, la colla va fer rècord de tripletes de vuit descarregades.
 
Aquest diumenge han participat en la Diada dues colles històriques i exponents dels castells del Camp de Tarragona. La Colla Vella dels Xiquets de Valls, fundada l’any 1801, està considerada al colla degana del món casteller. Per la seva banda, els Xiquets de Reus van ser fundats el 1981.


Comentaris

envia el comentari