Catalunya Diari

Els centres oberts i ciberaules municipals obren també a les vacances de Nadal

Els centres oberts i ciberaules municipals obren també a les vacances de Nadal| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Els centres oberts i ciberaules municipals romandran oberts durant les vacances de Nadal per donar una major cobertura i garantir l’atenció socioeducativa dels infants i adolescents en especial vulnerabilitat social. Aquests dies festius, les activitats dels centres es basen en propostes lúdiques i educatives amb el Nadal com a tema principal. 

Entre altres activitats, els centres Oberts Municipals Companyia i Remolins han estat treballant en un projecte audiovisual que es projectaran els dies 19 i 22 de desembre al CaixaForum per al públic infantil i les seves famílies. L’espai de Remolins també projectarà un curtmetratge sobre 'Contes de Nadal', interpretat i realitzat pal mateixos infants del centre.
 
Una de les activitats que s’han pogut organitzar, gràcies a la col·laboració de l’empresa NICE, ha estat el patinatge sobre gel a la pista instal·lada a la plaça Sant Joan. Durant aquest hivern uns 500 infants i joves aniran a patinar, repartits en grups socio-educatius participants en els diferents projectes d‘Infància. Igualment, 180 infants dels diferents centres i recursos municipals gaudiran de les instal·lacions i activitats que ofereix el parc nadalenc Cucalòcum 2016, amb la col·laboració de Fira de Lleida.
 
Els centres oberts i ciberaules municipals estan oberts tot l'any, incloent els períodes de vacances escolar. Un dels objectius prioritaris de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones és donar resposta a les necessitats de la infància i les famílies de la ciutat, i específicament en aquells casos en què es troben en situacions d’especial vulnerabilitat. D’aquesta manera, es treballa a partir de diferents programes i projectes que s’adapten a les èpoques de l’any, amb la participació i la implicació de la societat en general, sumant així esforços i oportunitats.
 
La Xarxa de Centres Oberts i Ciberaules coordina els programes i serveis que es desenvolupen en aquests espais, amb la finalitat d’estimular el desenvolupament personal, fer reforç escolar i un treball integral per a la socialització i l’adquisició d’hàbits de menors entre 3 i 18 anys, compensant així les necessitats socioeducatives dels menors atesos.


Comentaris

envia el comentari