Catalunya Diari

Els companys del caçador que va matar dos agents rurals a Aspa «no van veure res»

També diuen que no eren conscients del llarg període de temps que va passar fins que es va trucar al 112 i que no van voler veure els cadàvers per no patir seqüeles

A l'esquerra i amb jaqueta vermella un dels companys del caçador | LleidaDiari.cat

Els companys del caçador autor confés de la mort de dos agents rurals el passat 21 de gener a Aspa, Ismael Rodríguez, han declarat aquest dilluns davant del jutge que no van veure res del que va passar. Segons l'advocada de l'acusat, Montse Torres, els caçadors han assegurat que els prop de 45 minuts que es va tardar a avisar els serveis d'emergència no els van semblar «tanta estona» i també que Rodríguez no va voler marxar del lloc i fugir de la justícia pel que havia fet en cap moment, tal com ha comentat l'advocat de les famílies dels agents rurals morts a Aspa aquest dilluns al matí.

L'advocat de les famílies de les víctimes, Pau Simarro, ha vist «incongruències» en la declaració dels quatre testimonis i creu que ho fan per «amagar» que tots portaven escopeta tot i que s'havia dit que del grup de cinc només en portaven tres. Simarro també ha dit que el jutge els ha recriminat perquè no van fer res quan l'acusat els va explicar els fets i que ells han respost que no volien veure els cadàvers dels agents per no patir algun tipus de seqüela.


Paral·lelament, Simarro ha explicat que presentarà una denúncia penal contra la Generalitat per imprudència temerària per un delicte contra la seguretat dels treballadors i reclamarà una xifra que podria oscil·lar entre 150.000 i 200.000 euros per a cadascuna de les famílies. I ha afegit: «Els agents anaven pel camp al descobert, la denúncia la presentarem de forma immediata, esperarem que declarin tots els que han de declarar en el procés penal del caçador Ismael R. i tot seguit presentarem la denúncia». Simarro, que ja té experiència en demanar a la Generalitat per morts dels seus treballadors -va ser l'advocat de familiars dels bombers de Lleida morts a Horta de Sant Joan el 2009- ha assenyalat que, al marge de la denúncia penal, el seu despatx iniciarà la tramitació de la reclamació administrativa «perquè no hi hagi cap problema de prescripció». Simarro s'està plantejant també denunciar al Ministeri de l'Interior per la concessió de llicència d'armes a l'autor confés del doble crim.

TV3 ha avançat les converses que va tenir Ismael Rodríguez amb els telèfons d'Emergències i dels Mossos d'Esquadra. Primer va trucar al 112:
Ismael Rodríguez: Mira, estava caçant i han vingut, els dos, els dos guàrdies, els dos agents rurals.
112: Sí.
I.R.: I no em preguntis per què, però mira, m'he posat molt nerviós i...
112: Sí, i ha marxat vostè o...
I.R.: No, no, estic aquí.
I.R.: Eh, uff... com li explico?
112: Què han tingut algun accident? Estan ferits?
I.R.: Sí, bé, estan morts, els dos.
112: D'acord. Ha estat vostè?
I.R.: Sí, he estat jo.

Després passen la trucada als Mossos d'Esquadra.
Mossos d'Esquadra: Com ha estat això, un accident?
I.R.: No, no ho sé, m'han vingut, m'he posat nerviós i no sé per què he reaccionat així.
M.E.: Què està vostè a la carretera?
I.R.: No, estic al costat del cotxe dels agents, però si vols m'espero a la carretera, a veure si ve algú.


Comentaris

envia el comentari