Catalunya Diari

Els delictes a la ciutat de Lleida disminueixen un 2,2% durant el 2013

Els delictes a la ciutat de Lleida disminueixen un 2,2% durant el 2013| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde de Lleida Àngel Ros, ha presidit aquest dimarts al matí la Junta Local de Seguretat, on s’ha posat sobre la taula el conjunt d’actuacions que en matèria de seguretat ciutadana han dut a terme els diferents cossos de seguretat en l’aplicació de les seves competències a la ciutat de Lleida. Ros, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i la sotsdelegada del Govern de l’Estat a Lleida, Imma Manso, han coincidit en remarcar la gran tasca que desenvolupen a Lleida els quatre cossos de seguretat "amb un excel·lent nivell de cooperació i treball conjunt".
 
Ros ha destacat, molt especialment, que durant el 2013 Lleida ha mantingut un nivell de un nivell de convivència, seguretat i cohesió social absolutament raonable en un període que socialment i econòmicament és complicat. En aquest sentit, el primer indicador que avala el manteniment de la convivència i la cohesió social a la ciutat és que el total dels delictes a la ciutat ha disminuït un 2,2% durant el 2013. Per tipologia de delictes, les estrebades s’han reduït un 30%, els delictes contra el patrimoni s’estabilitzen amb tendència a la baixa del 0,12%, els delictes amb força a domicili disminueixen un 8,33% i els furts augmenten un 13%. Tall de veu de l’alcalde, Àngel Ros.
 
Pel que fa a la gestió del trànsit, els accidents s’han incrementat un 18,40% respecte l’any 2012, un any que va ser especialment bo pel reduït nombre d’accidents. En aquest sentit, l’any 2013 s’han obtingut xifres similars a les de l’any 2011, quan hi va haver 1.615 accidents. El paer en cap ha remarcat que, aquestes dades, han fet tirar endavant a la Paeria un Pla Específic en matèria de Seguretat Vial. D’altra banda, els controls a vehicles i motocicletes per part de la Guàrdia Urbana no han detectat incidents remarcables per no portar casc, i només set motocicletes han donat positiu a la prova de sonometria.
 
Els incendis, per contra, s’han reduït gairebé un 20%. En aquest apartat cal remarcar la significativa disminució dels incendis de contenidors, reduiïnt-se un 44,23% respecte l’any 2012.
 
Menys faltes administratives
Àngel Ros també ha remarcat especialment la disminució de les faltes administratives contra l’Ordenança de Civisme, que han reduït significativament els actes incívics un 23,25% respecte l’any anterior a Lleida. Entre aquestes cal remarcar que baixen un 25,68% les denúncies per molèsties al veïnat, disminueix en un 4% el consum d’alcohol a la via pública i disminueix dràsticament l’oferta de prostitució a la via pública, degut principalment a la pressió que els diversos cossos de seguretat ha realitzat al carrer. El nombre d’inspeccions a locals i establiments ha augmentat durant el 2013 un 28,77% més en relació a l’any anterior. Les actuacions als barris s’han incrementat durant el 2013 un 15% i els agents cívics han realitzat unes 36.000 actuacions.
 
L’educació viària als nens i nenes, adolescents i persones grans és una de les apostes estratègiques que, com cada any, es continua realizant a Lleida. Durant el 2013 s’ha impartit classes a un total de 13.850 persones, entre els quals 3467 alumnes de 36 centres escolars (activitats dins de l’aula), 9983 alumnes de 53 centres escolars (activitats fora de l’aula) i 400 persones grans de 14 llars de jubilats.


Comentaris

envia el comentari