Catalunya Diari

Els delictes i les faltes a la ciutat de Lleida disminueixen un 11,6% durant el 2014

Els delictes i les faltes a la ciutat de Lleida disminueixen un 11,6% durant el 2014| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

Lleida ha registrat aquest 2014 les millors dades dels darrers anys en matèria de seguretat, al disminuir els delictes un 16,3%, les faltes un 6% i els robatoris amb força un 28,7%. Paral·lelament, s'han incrementat en un 8,36% les sancions per actes incívics.

Així ho ha explicat aquest dimecres l’alcalde de Lleida Àngel Ros, qui juntament amb el director general dels Mossos d’Esquadra, han presidit la Junta Local de Seguretat, on s’ha posat sobre la taula el conjunt d’actuacions que en matèria de seguretat ciutadana que han dut a terme els diferents cossos de seguretat en l’aplicació de les seves competències a la ciutat de Lleida. A la reunió també han assistit el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i la sotsdelegada del Govern de l’Estat a Lleida, Imma Manso, a més dels diferents representants dels cossos policials i de seguretat de la ciutat.

El paer en cap ha destacat, molt especialment, que durant el 2014 els delictes i les faltes a la ciutat de Lleida han disminuït un 11,6%, unes dades, que, segons ha posat de relleu, "són les millors dels darrers anys” i ha remarcat l’alt nivell de convivència, seguretat i cohesió social absolutament raonable en un període que socialment i econòmicament és complicat, destacant, alhora, “l’excel·lent nivell de cooperació i treball conjunt que realitzen els diferents cossos de seguretat a la ciutat, així com la col·laboració ciutadana”.

En aquest sentit, els indicadors que avalen aquest fet és que el total dels delictes a la ciutat han disminuït un 16,3% durant el 2014, entre els quals destaca els robatoris amb força que disminueixen un 28,7%. Pel que fa a les faltes també disminueixen un 6%. Segons l’alcalde, la disminució global dels delictes i faltes i el resultat ponderat donen aquesta reducció de l’11,6%.

Menys morts al volant
Pel que fa a la gestió del trànsit, s’ha destacat que gràcies al compliment dels objectius de reducció de sinistralitat del Pla de Seguretat Vial s’ha aconseguit reduir el nombre de ferits en un 22,4% a la ciutat de Lleida l’any 2014. Així, ha estat important la disminució del nombre de persones que han mort per accident de trànsit a la ciutat, l’any 2013 van ser 7 i l’any passat, quan els dispositius de radars i els semàfors vermells ja estaven en marxa, en van ser 2. Així mateix, els atropellaments han disminuït en un 24,7% i el conjunt d’accidents a Lleida, en un 10%.

En l’apartat de la policia de proximitat i administrativa, també destaca el treball de la Guàrdia Urbana de Lleida pel que fa a l’absentisme escolar. Ros ha destacat la reducció del 30% passant de 63 casos al 2013 als 39 del 2014. Així mateix, ha informat de l’increment de les inspeccions als establiments i comerços en un 61% passant dels 661 als 942. En el cas de l’Ordenança de Civisme i Convivència cal destacar l’augment de les sancions en un 8,36% en què té molt a veure les sancions per no tenir cura dels excrements dels animals. Així mateix, les denúncies per prostitució a la via pública es redueixen en un 26,6% passant de 15 a 11.

Per la seva banda, durant la seva intervenció, el director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, ha felicitat els diferents cossos de seguretat de Lleida la bona feina que han realitzat durant el passat any i, alhora, ha informat de la darrera operació que s’ha dut a terme a la ciutat aquest matí amb un dispositiu de 150 agents dels Mossos d’Esquadra, en què s’ha detingut una vintena de persones relacionades amb una organització de joves de la ciutatque presumptament han comès robatoris amb violència, extorsions, estrebades, etc. en els darrers mesos.


Comentaris

envia el comentari