Catalunya Diari

Els documents obligatoris que has de portar per poder circular amb cotxe

Alguns documents, com el rebut de la pòlissa del vehicle, ja no són necessaris

Per circular amb el vehicle propi, tant en ciutat com en carretera, s'han de tenir en compte una sèrie de consideracions que van més enllà de l'estat del cotxe. Es tracta de la documentació obligatòria, papers que es guarden a la guantera. Són la còpia de la pòlissa de l'assegurança, una còpia del rebut, els papers del manteniment del vehicle, el permís de conduir i la targeta de la ITV, entre altres.

Entre els documents que cal portar sempre i de manera obligatòria al nostre vehicle hi ha el permís de conduir, el permís de circulació i la targeta d'inspecció tècnica del cotxe. Segons 'Expasión', molta gent no porta el permís de conduir, cosa que és falta greu perquè si el demanen i no es porta és motiu de sanció. L'import d'aquesta multa oscil·la entre els 10 i els 500 euros.

D'altra banda, el DNI és tant necessari per anar amb cotxe com a peu, perquè el poden demanar en lloc del permís de conduir per comprovar si es troba en vigor. Tal com ha explicat 'Expansión', portar el carnet caducat o circular sense comptar amb els dotze punts del permís suposa un delicte contra la seguretat viària, amb penes que van de tres a sis mesos de presó.

Quant al rebut de la pòlissa de l'assegurança del vehicle, és recomanable portar-lo sempre encara que no sigui obligatori. Actualment, gràcies a les eines telemàtiques de què disposen els agents dels diferents cossos policials, comprovar si un vehicle disposa de la pòlissa en vigor és tan senzill com fer una consulta pel número de matrícula.


Comentaris

envia el comentari