Catalunya Diari

Els falsos revisors de subministraments, l'estafa que més preocupa els Mossos d'Esquadra

Els agents han desarticulat recentment dues bandes organitzades dedicades a aquest tipus d'estafes

L'estafa que preocupa més als Mossos d'Esquadra actualment és la dels falsos revisors de subministraments, segons ha explicat l'inspector Albert Oliva a 'El matí de Catalunya Ràdio'. Es tracta de persones que es fan passar per revisors de llum, aigua o gas amb l'objectiu d'entrar a les cases per robar. Aquesta pràctica està en augment a Catalunya i durant el 2016 es van detectar al voltant de 4.700 estafes d'aquest tipus, un miler més que l'any anterior.

  

 
 

L'agent ha explicat que les víctimes acostumen a ser gent molt gran perquè es tracta d'un col·lectiu molt vulnerable. Generalment, els lladres busquen persones d'avançada edat per la dificultat d'una resposta ràpida i l'excés de confiança, és a dir, persones que els costi detectar si algú els enganya i reaccionar a temps. A més, també intenten buscar avis que visquin sols. Sobre les persones estafades, l'inspector Oliva també ha recordat que sovint aquest col·lectiu no vol denunciar per por o vergonya, fet que complica les investigacions i que cal treballar perquè no se segueixi produint la negativa d'informar la policia.

Recentment, els Mossos d'Esquadra han desarticulat dues bandes organitzades dedicades a estafes i furts a persones grans fent-se passar per operaris del gas. La investigació es va iniciar fa deu mesos i ha culminat amb sis detinguts i tres entrades i registres, dos a Barcelona i un a Albereda de la Sagra (Toledo), que han permès recuperar més de 43.000 euros en efectiu, material informàtic, eines i llistats de víctimes potencials. Als arrestats se'ls atribueix un total de 340 delictes comesos durant l'últim any en què van estafar una mitjana de 250 euros.


Comentaris

envia el comentari