Catalunya Diari

Els gossos, protagonistes en la 4a edició de Mascota'm

Els gossos, protagonistes en la 4a edició de Mascota'm| Redacció - Fotografia: Mascota'm

 

La 4a edició de Mascota’m (Fira de la Mascota), saló que es farà els dies 13 i 14 d’abril al Pavelló 3 de Fira de Lleida, oferirà als visitants un interessant programa d’activitats lúdiques i formatives per explicar als visitants com relacionar-se amb els animals de companyia, com ensinistrar-los i com tenir-ne cura. En total, seran una vintena d’activitats que inclouran tallers, demostracions i xerrades impartides per tècnics i professionals del sector.

La fira Mascota’m tindrà lloc juntament amb Petitàlia (La gran fira familiar) els dies 13 i 14 d’abril als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb un ampli ventall d’actes paral·lels. L’horari de Mascota’m i Petitàlia anirà de les 10.00 a oles 14.00 hores i de les 16.00 a les 20.00 hores.
 
Els gossos tindran un paper destacat a Mascota’m tant en el vessant d’exhibició i d’espectacle com en el de la sensibilització i la formació sobre com tractar les mascotes. En aquest sentit, l’associació Amics del Gos de l’Urgell portarà a terme els dies 13 i 14 d’abril una sèrie de tallers i demostracions destinats a ensenyar als propietaris (o potencial propietaris), i molt especialment als infants, els "secrets" per tenir cura d’un ca.
 
Entre les activitats, destaca especialment la pràctica de l’agility, amb una competició d’aquesta modalitat (concurs on un guia professional dirigeix el gos en un circuit amb una sèrie d'obstacles, els quals ha de superar de manera neta i competint contra rellotge), una demostració d’agility adaptat (en aquest cas els guies seran persones amb discapacitats, que utilitzen aquesta activitat com a teràpia) i un taller d’agility per al més petits (els tècnics ensenyaran als infants a fer de guies en un circuit bàsic). D’altra banda, hi haurà una demostració d’obediència i agility, adreçada a infants i adults, en la que els tècnics ensenyaran a donar ordres als gossos i a fer pràctiques d’agility, i sensibilitzaran als assistents sobre com tractar un gos (com aproximar-se a un ca sense que aquest s’espanti o se senti amenaçat, per exemple) i com tenir-ne cura.
 
El saló acollirà també una demostració de mondioring (pràctiques de salts, obediència, atac i defensa). Un dels objectius d’aquesta activitat es explicar als propietaris de gossos d’atac i defensa que cal ensinistrar aquests exemplars perquè tinguin un caràcter pacífic i només actuïn quan les circumstàncies ho exigeixen, ja que un mal entrenament els pot convertir en animals amb una caràcter agressiu permanent.
 
Taller introductori al món de la falconeria
Passant al món de les aus, el Càmping Serra de Prades serà l’encarregat d’organitzar un taller-espectacle d’educació mediambiental d’aus rapinyaires, adreçat bàsicament als nens i a les nenes, en què s’explicarà als infants els secrets de l’art de la falconeria i on se’ls conscienciarà del fet que aquest tipus d’aus de caça no són una mascota o animal domèstic. El taller tindrà lloc els dies 13 i 14 d’abril, de 18.00 a 18.30 hores, i durant la sessió s’explicarà les diferències que hi ha entre tres tipus d’aus rapinyaires (àligues, falcons i mussols), es conscienciarà els nens sobre el respecte i la protecció d’aquest animals i del medi ambient i s’enumeraran els passos que cal seguir per iniciar-se en l’art de la falconeria. A més, hi haurà un espectacle de vol amb diferents àligues. A banda del taller, els visitants podran contemplar a l’estand del Càmping Serra de Prades diferents exemplars d’Àliga de Harris i de mussols.
 
Xerrades educatives sobre les mascotes
D’altra banda, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida i el Projecte Tan Amigos han programat diferents xerrades educatives, que es desenvoluparan dins de l’espai del col·legi i que estan destinades a sensibilitzar els infants i els adults sobre el treball del veterinari clínic en l’atenció de les mascotes i la tinença responsable d’animals. Així, diferents veterinaris de les comarques de Lleida impartiran xerrades formatives sobre els primers auxilis i la farmaciola bàsica, la leishmaniosi (malaltia provocada pel paràsit leishmània), la comunicació amb el nostre gos i la protecció de la mascota dels paràsits. Les conferències, d’una durada aproximada de mitja hora, seran pràctiques i interactives, atès que en qualsevol moment el públic podrà exposar els seus dubtes i els seus suggeriments.
 
L’horari de les xerrades és el següent: 'Primers auxilis i farmaciola bàsica' (dia 13, a les 12.30 hores), 'Leishmaniosi' (dia 13, a les 19.00 hores); 'La importància de la comunicació amb el nostre gos' (dia 14, a les 12.30 hores), i 'Com protegir la nostra mascota dels paràsits' (dia 14, a les 19.00 hores).


Comentaris

envia el comentari