Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes per intentar sostreure un semiremolc ple de mercaderies a Lleida

Els Mossos d'Esquadra detenen dos homes per intentar sostreure un semiremolc ple de mercaderies a Lleida| Redacció - Fotografia: lleidaalminut.com

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 22 de novembre, a Sidamon, dos homes de 41 i 34 anys, de nacionalitat espanyola, el primer veí de Vilafranca de Penedès i l'altre sense domicili conegut, com a presumptes autors de dos delictes de robatori i furt d'ús de vehicle i dos delictes de falsificació de document públic. Al segon detingut també se l'imputa un delicte de conducció temerària i per conduir un vehicle amb el permís suspès judicialment.

A primera hora de la tarda del mateix dia 22 el vigilant de la central integrada de mercaderies (CIM) del polígon dels Frares de Lleida va sorprendre una furgoneta, que en detectar el servei de vigilància, va fugir ràpidament de les instal·lacions. Immediatament, diverses patrulles de mossos es van dirigir al recinte per tal de fer una recerca per la central de mercaderies. Els agents van localitzar quatre semiremolcs frigorífics amb els precintes trencats. Un d'ells, ple de canals de porc, estava enganxat a una tractora que no corresponia a cap de les empreses del CIM.
 
El responsable de l'empresa del semiremolc va confirmar que el valor de la mercaderia i del vehicle que volien sostreure superaria els 117.000 euros.
 
Amb la descripció de la furgoneta que va fugir, els mossos van establir un operatiu de recerca que va permetre detectar-la poc després, quan circulava per l'autovia A-2, a l’altura de Sidamon. Els agents van indicar al conductor que s'aturés, però va fer cas omís i es va donar a la fuga. Durant la fugida, la furgoneta va sortir de l'autovia i va circular en contra direcció, travessant el municipi de Sidamon. Aquesta acció va estar a punt de provocar dos accidents dins la població. Finalment el vehicle es va aturar en mig d’un camí als afores. Els dos ocupants van sortir corrents, però van ser interceptats i detinguts pels mossos.
 
Els agents van comprovar que la furgoneta constava com a sostreta durant el passat mes d’agost al Prat del Llobregat i portava unes plaques de matrícula que no li corresponien.
 
Pel que fa a la tractora, que també portava unes matrícules falses, els investigadors van contactar amb el seu propietari. Aquest va manifestar que acabava d’adonar que li havien sostret del parc logístic de la Zona Franca de Barcelona, on l’havia aparcat el 21 de novembre.
 
Per tot això, els mossos van detenir les dues persones per la seva presumpta relació amb el robatori dels dos vehicles i la falsificació de les seves plaques de matrícula. A més, al conductor se li va imputar un delicte de conducció temerària i per conduir amb el permís suspès judicialment.
 
De la investigació es desprèn que els detinguts formaven part d’un grup especialitzat en el robatori de semiremolcs carregats de mercaderies. Per aconseguir el seu objectiu, prèviament robaven vehicles que utilitzaven per desplaçar-se i camions per sostreure els semiremolcs. Els detinguts, que tenien antecedents, van passar el 24 de novembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.


Comentaris

envia el comentari