Catalunya Diari

Els Mossos d'Esquadra detenen el pare de Nadia Nerea acusat de delicte d'estafa

Els Mossos d'Esquadra detenen el pare de Nadia Nerea acusat de delicte d'estafa| Text i fotografia: ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut el pare de Nadia Nerea Blanco, Fernando Blanco Botana, acusat d'un delicte d'estafa. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat que Blanco resta detingut a la comissaria de la Seu d'Urgell i que en els pròxims dies passarà a disposició judicial al jutjat número 1 de la Seu que instrueix el cas.


Jané ha remarcat que els Mossos han actuat com a policia judicial i no en el marc d'una operació del Departament d'Interior. Fonts judicials han explicat que ha estat una detenció policial, és a dir, que el magistrat no ha ordenat expressament la detenció, sinó que la policia ha considerat que calia detenir-lo per poder executar els requeriments ordenats pel jutge. Així mateix, ara seran els Mossos els qui complementaran les diligències que creguin necessàries, faran un atestat i decidiran si el deixen en llibertat o si passa a disposició del jutge.El cas de la nena Nadia Nerea s'ha precipitat en les últimes hores i ha acabat aquest dimecres amb la detenció del pare, Fernando Blanco, per un presumpte delicte d'estafa. Al llarg d'aquest dimecres s'han anat coneixent els requeriments del magistrat del jutjat número 1 de la Seu d'Urgell, que instrueix el cas.

El magistrat del jutjat número 1 ha requerit aquest dimecres al matí als pares de la nena, Fernando Blanco i Marga Garau, el passaport de la seva filla i els ha reiterat la demanda dels informes mèdics de la menor. Cal recordar que el jutge ja va ordenar aquest dilluns la immobilització dels comptes on s'han rebut les donacions pel 'cas Nadia' amb l'objectiu d'investigar presumptes irregularitats en la gestió d'aquests fons davant les informacions que apunten a un engany sobre el tractament experimental de la malaltia de la petita, una tricotiodistrofia, i el seu cost, així com la identitat dels especialistes als quals hauria recorregut la família.

Durant aquest dimecres al matí el magistrat de la Seu d'Urgell encarregat del cas ha instat la fiscalia a prendre mesures civils sobre la menor en cas que ho cregués necessari, tant per investigar el possible delicte com per prendre les mesures que cregui necessàries sobre la custòdia de la menor. Fonts de la fiscalia han assegurat aquest dimecres a la tarda a l'ACN que no veuen cap risc per a Nadia Nerea Blanco, per la qual cosa no es prendrà cap mesura imminent. De totes maneres, des de la fiscalia s'assegura que es "mantindran vigilants".

Les mesures civils que podria emprendre la fiscalia, i que per ara no emprendrà, poden anar des de la tutel·la de la menor fins a tractar aspectes sobre la manutenció, residència, comunicació, tractaments mèdic o assegurar l'educació entre d'altres. En cap cas el jutge ha fet cap referència a quin tipus de mesura vol.

La sospita d'un possible engany va sorgir aquest cap de setmana després que diversos mitjans de comunicació hagin explicat que el relat de viatges constants, la recerca de tractaments experimentals i contactes amb metges i científics experts "era total o parcialment fals". El pare va defensar a les xarxes socials la veracitat de la història i la família ha assegurat que retornaran totes les donacions que van rebre.


Comentaris

envia el comentari