Catalunya Diari

Els Mossos detenen un empresari de Tornabous per intentar estafar 280.000 euros a través del comerç electrònic

Els Mossos detenen un empresari de Tornabous per intentar estafar 280.000 euros a través del comerç electrònic| Redacció

 Els mossos van analitzar la informació facilitada per l'entitat bancària i van sol·licitar informació a altres entitats de control del pagament amb targeta. En rebre la resposta van descobrir que l'empresa assenyalada disposava també d'un TPV d'una altra entitat amb el qual també s'havien realitzat operacions fraudulentes.
 
En total es van comptabilitzar vint-i-dos operacions, totes amb numeracions de targetes d'entitats bancàries dels Estats Units. D'aquestes operacions dinou van resultar denegades i tres sí que van ser inicialment autoritzades per un import total de 25.510 euros. Aquest import va quedar ingressat inicialment en el compte de l'empresa i posteriorment va ser bloquejat per part de l'entitat bancària que en va detectar les irregularitats. L'import total de les operacions intentades superava els 280.000 euros.
 
Tot apuntava a un ús fraudulent conscient. Algunes de les operacions es van realitzar de matinada i altres fora de l'horari comercial. Es van utilitzar nou numeracions de targetes i es repetien operacions amb la mateixa numeració amb hores de diferència. El dimecres dia 15 els mossos van detenir a Lleida el propietari de l'empresa, un veí de Tornabous de 68 anys, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa bancària. El detingut hauria contractat el TPV amb la intenció d'utilitzar targetes clonades per obtenir els diners.
 
La investigació continua oberta ja que no es descarta la participació de terceres persones amb els coneixements específics per l'obtenció de numeracions de targetes d'entitat estrangeres i clonació de les targes.
 
El detingut va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a comissaria, amb l'obligatorietat de presentar-se davant l'autoritat judicial quan sigui requerit.


Comentaris

envia el comentari