Catalunya Diari

Els Mossos intervenen l'euro del donatiu de la loteria de Nadal de l'Associació Nadia Nerea

Els Mossos intervenen l'euro del donatiu de la loteria de Nadal de l'Associació Nadia Nerea| Text i fotografia: ACN

Els Mossos d'Esquadra han intervingut l'euro del donatiu de la loteria de Nadal de l'Associació Nadia Nerea contra la tricotiodistròfia per ordre del magistrat del jutjat número 1 de la Seu d'Urgell. Les participacions són de 5 euros dels quals 1 se'n destinava a la fundació que tenien els pares de la menor i que estan acusats d'un delicte d'estafa per recaptar fons per la malaltia de la nena i no destinar els diners a la cura.

D'altra banda, el jutge ha adoptat mesures per protegir i preservar la intimitat de Nadia Nerea en tot l'afer i ha alertat d'imposar multes o fins i tot prendre mesures penals sobre l'advocat dels pares i els funcionaris que intervinguin en la investigació o instrucció revelant dades sobre la mateixa.

Els Mossos d'Esquadra han volgut deixar clar pel que fa a la intervenció de l'euro del donatiu, que això no afecta al fet de si la participació resulta premiada en el sorteig del proper dijous 22 de desembre, ja que la persona que n'hagi comprat ha jugat uns diners que són els que es destinen a la loteria. La Fundació Nadia Nerea contra la tricotiodistròfia havia fet loteria de Nadal que es venia a l'administració d'Oliana amb el número 73.988.

Pel que fa a les mesures de protecció sobre la menor que ha adoptat el jutge de la Seu d'Urgell, les ha pres després que també li ho hagi demanat fiscalia recordant que la nena és una víctima després d'aparèixer en un pòster a casa seva on es diu ''no et moriràs''. Concretament, el magistrat adverteix en l'auto del ''deure de secret'' sobre les informacions que puguin revelar l'advocat dels pares Fernando Blanco i Marga Grau. El magistrat considera que Nadia hauria assolit la condició de víctima tant pel fet que no hauria rebut els tractaments que la seva malaltia requereixen com per la seva constant exposició pública als mitjans de comunicació pel lucre dels investigats.


Comentaris

envia el comentari