Catalunya Diari

Els Mossos investiguen una segona amenaça terrorista a l'estació de Sants de Barcelona

La primera, la que va avançar 'CatalunyaDiari.cat', la va fer un menor d'edat que ja ha estat detingut per la policia espanyola
Imatge d'arxiu d'un dels agents dels Mossos d'Esquadra amb una arma llarga. | CatalunyaDiari.cat

 

Dies complicats pels especialistes de la lluita antiterrorista a Catalunya. Després de l'atemptat a Londres —van morir 6 persones i en van ferir més de 40—, l'estació de Sants de Barcelona es va convertir en el suposat objectiu del terrorisme islamista. Avui s'ha sabut que la policia espanyola ha detingut un menor d'edat com a presumpte autor de la falsa amenaça d'atac que es va llençar des d'un fòrum d'Internet seguint el mateix 'modus operandi' que amb l'atemptat de Londres. El jove, ara detingut i pendent de ser posat a disposició de l'Audiència Nacional, va penjar a 4Chan, tal com va avançar CatalunyaDiari.cat, les coordenades de l'estació de Sants en binari. Els Mossos d'Esquadra van desplegar un macrodispositiu de seguretat per repel·lir el possible atac quan van donar veracitat a l'amenaça, tal com també va poder avançar aquest mitjà.

 

Avui el conseller de l'Interior, Jordi Jané, en una roda de premsa a Barcelona, ha donat detalls d'aquesta detenció de la policia espanyola i també ha avançat que la policia catalana està investigant una segona amenaça d'atac terrorista que també es va rebre amb l'estació de Sants com a objectiu. Jané no n'ha volgut donar més detalls tot i que sí que ha assegurat que els agents de la lluita antiterrorista dels Mossos tenen oberta una segona investigació dirigida per l'Audiència Nacional i que s'espera que es pugui detenir l'autor d'aquesta segona amenaça.

 

En relació al detingut, el mateix conseller ha explicat que es reclamarà al jove el cost que va tenir l'operatiu policial que va durar sis dies i que va desplegar a l'estació de Sants totes les unitats del cos: des d'Informació —els que fan la lluita antiterrorista— fins al Grup Especial d'Intervenció —unitat d'elit preparada per enfrontaments violents—, passant també per les unitats d'ordre públic ARRO i BRIMO i agents de seguretat ciutadana. Mai fins llavors s'havia vist un desplegament tan important de Mossos d'Esquadra a l'estació de Sants.

 

 Comentaris

envia el comentari