Catalunya Diari

Els Reis d'Orient reparteixen il·lusió entre els infants

Els Reis d'Orient reparteixen il·lusió entre els infants| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

La màgia de la Nit de Reis ha omplert els carrers de Lleida amb l’arribada de Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar. Els Reis d’Orient han arribat en tren, escortats per la boira de Lleida i carregats de regals per a tots els infants, que ja els esperaven amb impaciència a l’estació de ferrocarril i en tot el recorregut.

La cavalcada, un dels actes populars més multitudinaris, ha repetit el mateix itinerari que l’any passat, creuant el riu, visitant el barri de Cappont i finalitzant davant la Paeria. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha rebut els Reis Mags a l’estació, i els ha esperat també en acabar el recorregut per donar-los les claus que obren totes les cases de la ciutat perquè, amb l’ajuda dels seus patges reials, puguin repartir els regals.

Els barrufets han acompanyat enguany la comitiva reial, essent una de les novetats de la cavalcada. Una carrossa ambientada en aquest dibuix animat ha ambientat la desfilada, formada per catorze carrosses i unes 600 persones. Per donar color a la festa, s’han distribuït unes 30.000 unitats de tubets fluorescents per saludar Ses Majestats i s’han repartit dos tones i mitja de caramels, aptes per a celíacs.

Ses Majestat els Reis d’Orient han estat puntuals i han arribat a les 17.30 hores a l’estació Lleida-Pirineus en la locomotora dièsel coneguda com 'yeyé', on els han acompanyat els Armats de la Sang. Com és habitual, no hi ha faltat en la cavalcada els grups d’animació, les bandes i els grups de música, així com els Gegants de Lleida, el Marraco, els Capgrossos i altres elements de cultura popular de la ciutat. Entre les carrosses, també hi havia un centenar d’actors i actrius de l’Aula Municipal de Teatre, els premiats en els concurs de dibuix i contes i poesia de l’Associació de Reis Mags i altres nens i nenes que ho han sol•licitat a la Paeria.Per tercer any, també s’han pogut veure les imatges que els infants s’han fet a l’espai d’exposició de les Carrosses a Cucalòcum en l’activitat 'Fem un clic als Reis!' Els nens han sortit saludant o fent un petó als Reis en les instantànies projectades en les pantalles del bus turístic, que també s’ha sumat a la cavalcada.

El recorregut de Ses Majestats s’ha iniciat a l’estació de ferrocarril, a la plaça de Ramon Berenguer IV. L’itinerari, de 2,8 quilòmetres, ha passat per la Rambla Ferran, Francesc Macià, el Pont Vell, l’avinguda de les Garrigues, l’avinguda València, l’avinguda de l’Estudi General, el Pont Universitat, plaça d’Espanya, l’avinguda Madrid i l’avinguda Blondel i ha tornat fins arribar davant l’Ajuntament per la façana de Blondel.


Comentaris

envia el comentari