Catalunya Diari

Els usuaris de l’App de pagament del parquímetre han estalviat l’11,23% de l’import abonat

Els usuaris de l’App de pagament del parquímetre han estalviat l’11,23% de l’import abonat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

Els 12.101 vehicles que han utilitzat els serveis de l’App EysaMobile des de la seva posada en funcionament han tingut un estalvi global de més d’un 11% en la despesa per estacionament en zona blava. La quantitat resultant, 8.211,95 euros, ha estat retornada directament als usuaris, que han recuperat l’import del temps que no ha utilitzat.

L’Ajuntament de Lleida i l’empresa concessionària Eyssa van posar en marxa el passat 1 d'abril aquesta nova aplicació de telefonia mòbil, que permet pagar el parquímetre d’una manera més còmoda, fàcil i econòmica. En aquests sis mesos de funcionament, s’han registrat 99.701 operacions per mitjà d’aquest servei, que correspon a l’ús de 12.101 matrícules.

El grau d’utilització de l’aplicació per a mòbil ha registrat una evolució positiva des de la seva implantació, passant de l’1,60% el primer mes, al 5,70% el mes de setembre. L’aplicació, que porta el nom d’EysaMobile, es pot descarregar a través dels codis QR que s’han instal·lat en els diferents parquímetres de la ciutat.

Els principals avantatges del nou sistema, que entra de forma immediata són:
- Més còmode, ja que es pot augmentar el temps d’estacionament des de qualsevol lloc –fins el màxim permès- sense necessitat de tornar al parquímetre a treure un nou tiquet ni haver-lo de deixar al cotxe i, també, es pot consultar quant temps d’estacionament li queda al vehicle –el sistema també està programat per enviar una alerta informant quan finalitza l’estacionament-.

- Més ràpid, ja que l’usuari podrà aparcar sense haver d’anar al parquímetre o haver de tornar al seu vehicle a deixar el justificant d’estacionament

- Més econòmic, perquè només es pagarà pel temps que s’ha fet servir l’aparcament –donat que si es marxa abans d’hora es pot recuperar l’import del temps no utilitzat.

- Més senzill, ja que no caldrà sortir del cotxe per treure el tiquet d’estacionament i no caldrà preocupar-se per tenir canvi.

Quan un ciutadà aparca en una plaça de parquímetre tecleja la seva matrícula, introdueix la seva localització i, quan marxa, ho introdueix en la seva aplicació mòbil. D’aquesta manera, els ciutadans i ciutadanes pagaran exactament el temps horari consumit, garantint que no es perdi ni un cèntim. Cal destacar que la funció d’anul·lació de denúncia també està disponible en la nova aplicació de mòbil.


Comentaris

envia el comentari