Catalunya Diari

Les embarcacions, l’aigua i l’animació, protagonistes de la tradicional Transsèquia del Camí de Montcada

Els participants que van navegar un any més per la sèquia major del Canal de Pinyana
Imatge d'una de les embarcacions
Imatge d'una de les embarcacions | LleidaDiari.cat

L'aigua, l'animació i unes originals embarcacions han estat els principals protagonistes de la 29a edició de la Transsèquia, el descens per la séquia major del Canal de Pinyana a la partida del Camí de Montcada, que ha tingut lloc el passat cap de setmana a Lleida. Enguany, hi han participat un total de set 'vaixells', tots fets artesanalment, per poder fer la travessia aquàtica.

 

El tinent d'alcalde i regidor de l'Horta, Fèlix Larrosa, va assistir a la sortida d'aquesta cursa, que sempre aplega centenars de veïns i curiosos durant el recorregut, per animar els participants.

 

La Transsèquia és una de les activitats més populars que se celebren aquest cap de setmana en el marc de la festa major del Camí de Montcada i Partides Limítrofs. Enguany, l'embarcació anomenada «Beerkings» es va proclamar campiona d'aquesta 27a edició, per la seva originalitat i estabilitat aquàtica. El jurat va determinar el segon premi pel 'vaixell'' la «Sèquia Gallery», mentre que en tercera posició ha quedat «Porto Montcada».

Una sardinada per agafar forçes

Abans del descens, els veïns i veïnes i els participants van agafar forces amb una gran sardinada popular, a la qual també hi van assistir el president del president dels regants del Canal de Pinyana, Ramon Piqué, que ha volgut fer costat a Marc Vives, president de junta veïnal del Camí de Montcada i de l'Associació Cultural Recreativa Els Pagesos. L'Associació de Veïns va preparar desenes de quilos de sardina i de pa, així com llonganissa i botifarra. Centenars de persones van gaudir de l'àpat, abans de veure la sortida de les embarcacions al canal. El lliurament de trofeus, tant de la Transsèquia, com de la resta de concursos que es van fer durant el cap de setmana festiu, es van realitzar a la tarda, abans de començar la sessió de càrrec del Trío Habana, acte amb el qual es va cloure la Festa Major.

Imatge dels guanyadors
Imatge dels guanyadors | LleidaDiari.cat

 

Imatge de l'embarcació que va quedar en segon lloc
Imatge de l'embarcació que va quedar en segon lloc | LleidaDiari.cat

 Comentaris

envia el comentari