Catalunya Diari

Una empresa lleidatana rep un important premi pel seu projecte

Rebrà una dotació de 5.000 euros, pel seu sistema de gestió de purins que redueix l'impacte mediambiental

Imatge de l'empresa Faixamata
AEInnova i Faixamata guanyen el Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental | LleidaDiari.cat

L'empresa Alternative Energy Innovation (AEInnova) ha estat guardonada amb el 1r Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental, que rebrà com a premi una dotació de 10.000 euros.

El jurat ha atorgat el primer premi a AEInnova per ser: «un projecte innovador, que contribueix a la circularitat de l'economia, aplicable i amb impacte al sector industrial, nascut de la investigació universitària». En concret, AEInnova ha desenvolupat una tecnologia que permet capturar la calor residual de la indústria i convertir-la en energia neta, amb dues línies d'actuació: la millora de l'eficiència energètica de la indústria, convertint la calor en electricitat, i la creació d'uns sensors industrials alimentats per calor residual i que no necessiten bateries.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

2n Premi ha recaigut en l'empresa Faixamata

Per la seva banda, el 2n Premi ha recaigut en l'empresa Faixamata, que rebrà una dotació de 5.000 euros, pel seu sistema de gestió de purins que redueix l'impacte mediambiental en un 78% menys de nitrogen, un 90% menys de fòsfor i un 85% menys de potassi, a més de la reducció del 50% dels costos de tractament i venda del subproducte per a plantes de compostatge, fent que el residu es converteixi en recurs.

En aquest cas, el jurat l'ha valorat per ser «un projecte innovador, procedent d'una iniciativa privada, que aconsegueix l'economia circular, no contaminant, d'autoconsum i autogeneració de l'energia elèctrica. Un model reproduïble que pot solucionar la gestió de purins, un problema mediambiental a Catalunya». AEInnova i Faixamata van quedar finalistes juntament amb Shotl, Síner i Worldcoo. En aquesta primera edició, el Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental ha rebut una seixantena de projectes procedents de pimes amb seu a

  

El 13% de les candidatures presentades tenen potencial de replicació elevat

El 13% de les candidatures presentades tenen potencial de replicació elevat, i un 35% potencial mitjà. La gran majoria tenen beneficis ambientals i socials. 44 de les propostes provenen d'empreses de la província de Barcelona, repartides entre els Vallesos, Barcelona, Osona, Anoia, Maresme i Baix Llobregat), 9 de Tarragona, 3 de Lleida, 3 de Girona i 1 de les Illes Balears. Creat a finals del 2019, té per objectiu promoure la innovació i la sostenibilitat en l'àmbit empresarial en resposta a les necessitats actuals, per tal de millorar el benestar de les persones i l'estat del medi natural. També pretén reconèixer i fomentar els valors pel respecte al medi ambient a la societat.


Comentaris

envia el comentari