Catalunya Diari

Bona feina: L'empresa lleidatana que rescata milers de quilos de fruita i verdura

Per motius estètics no entren en les cadenes de distribució de grans superfícies

Imatge d'una capsa Talkual
L'empresa lleidatana TALKUAL rescata més de 600.000 kg de fruita i verdura en 2 anys. | LleidaDiari.cat

L'empresa lleidatana Talkual rescata més de 600.000 kg de fruita i verdura en 2 anys. Es tracta d'aliments conreats a Lleida, Tarragona i Andalusia, entre d'altres. Des de la seva creació l'any 2020, l'empresa Talkual, amb seu a Bellpuig, ha aconseguit que més de 600.000 kg de fruita i verdura que per motius estètics no entren en les cadenes de distribució de grans superfícies, arribin als consumidors.

Aquesta dada equival al pes de 33 camions i a 800.000kg d'emissions de CO₂ estalviades, l'equivalent a les emissions de volar 20 vegades des de Madrid a Londres. Es tracta d'aliments en perfecte estat, però que per qüestions de calibre, marques a la pell, cicatrius o bé deformitats, els pagesos no poden vendre i la majoria de vegades s'acaben llençant. Amb aquests 600.000 kg de fruita i verdura, s'ha pogut donar suport a la tasca de 90 agricultors de tot l'estat, que haurien perdut part de la seva collita, en no ser acceptada per les cadenes de distribució convencional.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Lloc de treball a 17 persones

A més, s'ha donat lloc de treball a 17 persones, 4 de les quals es troben en risc d'exclusió laboral. La major part de fruita i verdura rescatada arriba de les comarques de Lleida, Tarragona, València i Andalusia. Talkual compra aquestes fruites i verdures directament als agricultors i la distribueix en caixes variades de diferents mides per tota la península.


Comentaris

envia el comentari