Catalunya Diari

Una empresa lleidatana elabora test d'antígens als convidats de les bodes

Un equip de professionals sanitaris s'instal·la a un espai habilitat a l'entrada de la celebració del casament

I és que actualment els primers convidats a arribar als casaments 2021 són els tests d'antígens. Així ens ho expliquen la Maria Teresa Godia infermera i la Núria Ribes organitzadora de casaments de l'empresa Lligabosc wedding planner; elles han creat una empresa que posa a disposició aquets servei de realització de test, per a tranquil·litat de les parelles de Catalunya, Aragó i Balears que volen celebrar el seu casament aquest 2021 amb la màxima seguretat.

Per a poder gaudir amb tranquil·litat en el seu dia, un equip de professionals sanitaris s'instal·la a un espai habilitat a l'entrada de la celebració del casament (al lloc on desitgi el client ) per realitzar els tests ràpids de COVID-19 a tots els convidats, que obtenen els resultats en un màxim de 15-20 minuts.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En què consisteix la realització del Test d'Antígens?

Amb una prova amb hisop que s'amara d'exsudat nasofaringe. (Part posterior del nas) en els adults i amb mostra nasal (menys desagradable) per a menors de catorze anys. La realització dels tests d'antígens es realitza sempre amb personal sanitari i d'organització especialitzat en la realització ràpida dels tests. L'equip d'infermers i infermeres de la Maria Teresa només treballa amb una marca de test en què confiem per la seva alta fiabilitat, i per estar validada per emprar amb persones asimptomàtiques.

En aproximadament 1 h-1: 30h testen a tots els convidats del casament, el que fa que sigui un servei àgil; després cada convidat rep el resultat al seu telèfon mòbil i també expedeixen el certificat corresponent a tots els que ho demanin. L'última novetat que han afegit al servei és la digitalització d'aquests mitjançant un sistema amb codi QR personal per a major control, rapidesa i confidencialitat de les dades i resultats. A més a més la Núria s'encarrega de gestionar la logística de l'espai de realització de la prova i el llistat de convidats.

Imatge de la preparació d'un test d'antígens
Una empresa lleidatana elabora test d'antígens als convidats de les bodes | LleidaDiari.cat

Què passa si algú dona positiu?

En cas que qualsevol dels tests doni positiu, ho comuniquen al Departament de Salut per tal d'iniciar el protocol establert. El preu pot variar en funció de la logística de l'espai (si cal llogar un estand) i del nombre de convidats. Però el que si ens asseguren la Maria Teresa i la Núria de Lligabosc wedding planner, és que compten amb els preus més competitius del mercat en relació amb qualsevol centre privat. Incloent en el preu final: desplaçaments fins al lloc de la celebració, gestió digital de dades i resultats, i el servei sanitari més ràpid.

A més a més el mateix dia de la realització del test d'antígens també realitzen la prova PCR als nuvis amb el corresponent certificat per a poder gaudir de la lluna de mel en qualsevol indret del món. Ja que el fet que siguin professionals col·legiades fa que puguin emetre certificats de negativitat que són vàlids, per viatjar en avió.

La disponibilitat del test d'antigen no evitarà seguir amb el distanciament social, l'ús de mascaretes i la realització d'activitats en espais oberts. Però ajudarà a seleccionar qui ha i qui no ha de fer aïllament i evitar que transmetin el coronavirus als altres. Per tant, seran els que utilitzarem per decidir qui podran entrar i els que hauran de tornar a casa, en un casament. La vacuna és ja una realitat, però abans que sigui generalitzada en tota la població haurem d'adoptar mesures com aquesta per a la nostra major tranquil·litat en els casaments 2021.


Comentaris

envia el comentari