Catalunya Diari

Endeguen un programa online d’acompanyament al cuidador de pacients de càncer

‘Cuidem al cuidador’ té el propòsit d’ajudar, en 10 sessions, al cuidador en la cura del seu ser estimat

Imatge de les mans d'una persona de la tercera edat
L’AECC Lleida endega un programa online d’acompanyament al cuidador/familiar de pacients de càncer | Pixabay

L'AECC – Catalunya contra el Càncer de Lleida posa en marxa el pròxim 16 de març 'Cuidem al cuidador', un programa online d'acompanyament integral per a cuidadors i/o familiar de pacients de càncer. L'objectiu és dotar el cuidador d'eines necessàries per cuidar de la persona malalta i d'un mateix, per tal de millorar la qualitat de vida de tots dos.

Des de l'Associació asseguren que «en la majoria de les ocasions, la família representa el principal suport per al pacient. En qualsevol fase de la malaltia l'acompanyant és important. Els familiars, amics i l'entorn de la persona malalta ha de fer front a una gran quantitat de decisions, emocions i canvis en la seva vida. Cuidar no és una tasca fàcil i, a vegades, els familiars encarregats de la cura i acompanyament poden experimentar cansament, estrès o esgotament».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«A més, mantenir uns hàbits de vida saludables, disposar d'informació i formació, mantenir la condició física i emocional adequada, facilitarà el procés de la malaltia», expliquen. 'Cuidem al cuidador' oferirà informació sobre quines són les emocions més freqüents que pot experimentar el pacient al llarg del procés, suggereixes per afrontar situacions difícils i algunes pautes per cuidar no sols de la persona malalta sinó també d'un mateix i recursos i informació en l'àmbit social i també exercicis d'autocura, higiene postural, etc. des de la fisioteràpia.

Sessions d'acompanyament durant el procés de final de vida

A més, en les darreres sessions, també es faran sessions d'acompanyament durant el procés de final de vida. Els interessats es poden inscriure al programa complet o per sessions i ho poden fer al telèfon 695557788, al correu [email protected] o a la nostra web (www.aecc.es/ca).

L'AECC Lleida en dades

Durant el 2019, l'Associació ha atès a més de 2.100 persones entre malalts i familiars; ha organitzat més de 100 conferències de prevenció i d'hàbits saludables, on van participar gairebé unes 12.000 persones. Actualment, l'AECC Lleida té més de 103 delegacions i juntes locals i compta amb 800 voluntaris i 4.100 socis.


Comentaris

envia el comentari