Catalunya Diari

Endeguen un projecte per ajudar a les persones grans del Centre Històric de Lleida

'Engrandeix-te', impulsat pel Pla de Desenvolupament Comunitari, ha teixit una xarxa entre entitats i comerços del barri per actuar i ajudar

Imatge del cartell d'ajuda a la gent gran del Centre Històric de Lleida
Projecte comunitari al Centre Històric per detectar necessitats de la gent gran | LleidaDiari.cat

El Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) del Centre Històric de Lleida ha impulsat la campanya 'Engrandeix-te' per detectar problemàtiques de la gent gran del barri.

El projecte es desenvolupa en xarxa i té com a objectiu alertar quan s'observin casos de persones d'edat avançada amb alguna necessitat o dificultat per poder-hi actuar o activar els serveis corresponents. El PDC ha preparat material imprès per repartir-lo als establiments, serveis i recursos del barri. En aquests cartells i díptics informatius s'explica en què consisteix el projecte i què cal fer si es detecta una situació d'aquest tipus.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un projecte gràcies a l'esforç de moltes parts implicades

Que un veí s'hagi perdut i no sàpiga tornar a casa; que vagi a treure diners del caixer amb una persona que no s'havia vist mai; que faci dies que el veuen en una activitat o fent el cafè al qual va habitualment, que tingui dificultats de mobilitat, o que es trobi sol i no sàpiga a qui recórrer són situacions que poden alertar de l'estat de vulnerabilitat d'aquesta persona. Si és el cas, cal posar-se en contacte amb els serveis socials municipals o amb emergències (Mossos d'Esquadra o Guàrdia Urbana), perquè puguin iniciar els tràmits que calguin per atendre la persona.

Aquest projecte neix de les aportacions que han fet les associacions, les entitats i els recursos del Centre Històric a través de la Comissió de Gent Gran de la Taula del Pla de Desenvolupament Comunitari del barri. Els serveis socials de la Paeria hi participa, juntament amb les associacions veïnals, els CAP de Rambla Ferran i de l'Eixample i l'Associació Prosec.


Comentaris

envia el comentari