Catalunya Diari

Enderroc de 2 edificis després de l’esfondrament de Cavallers, 50-52 al Centre Històric de Lleida

Enderroc de 2 edificis després de l’esfondrament de Cavallers, 50-52 al Centre Històric de Lleida| Redacció - Fotografia: Casal Popular de Joves de Lleida


L'Ajuntament de Lleida haurà d'enderrocar dos edificis del Centre Històric, després de l'ensorrament parcial de l'immoble del carrer Cavallers, 50-52a primera hora d'aquest dilluns per causes que encara s’estan investigant. El Consistori ja ha començat a enderrocar la resta de l’immoble, que afecta a un total de dos edificis amb façana a Cavallers i entrada als habitatges pel carrer Companyia, amb planta baixa compartida pel dos edificis.
Durant aquest dilluns han continuat les tasques de desenrunament i, a partir d'avui dimarts ha començat l'enderroc de la part dels immobles que queden en peus, que es preveu que s'allargui durant una setmana, ja que requereix maquinaria especialitzada. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha visitat el lloc del sinistre acompanyat dels tinents d'alcalde Marta Camps, Josep Presseguer i Sara Mestres així com altres regidors, ha explicat que "de moment les causes de l'esfondrament es desconeixen però que segurament estaran vinculades a temes estructurals".

L’esfondrament d’aquest immoble, que constava de baixos, 3 plantes i sotacoberta, no ha causat cap ferit, tot i que hi havia 4 persones que vivien a l’edifici, per la part que té entrada pel carrer Companyia 15, l’únic dels 2 que estava habitat, que seran reallotjades per part del propietari de l’edifici.

Pel que fa a les qüestions tècniques, Camps ha explicat que aquesta illa d’edificis havia passat un TEDI (una inspecció tècnica d’edificis) l’any 2007, en la qual l’Ajuntament va requerir dur a terme la reparació de diverses deficiències, que van ser executades per part de la propietat totalment al 2009, any en què es va tancar l’expedient corresponent a aquest edifici. Segons la normativa, la vigència d’aquest tipus d’inspeccions extraordinàries en edificis és de 10 anys.

Cal recordar que aquestes inspeccions extraordinàries es van iniciar l’any 2006 en virtut d’un conveni entre la Paeria i la Generalitat. Fins l’any 2011 es van fer 300 inspeccions, de les quals prop d'una seixantena dels casos es va declarar ruïna imminent, la majoria dels quals ja han estat enderrocats. L’objectiu dels TEDI era verificar l’estat de les construccions, descobrir i analitzar les patologies i promoure les rehabilitacions.


Comentaris

envia el comentari