Catalunya Diari

Enderroquen dos nous edificis al Centre Històric de Lleida

Els solars situats entre els carrers Tallada, Boters, Múrcia i Veguer de Carcassona es destinaran provisionalment a aparcament de zona blava

Maquinària al Centre Històric de Lleida
Imatge de la maquinària preparada per l'enderroc | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida iniciarà demà les obres d'enderroc de l'illa de cases situada entre els carrers Tallada, Veguer de Carcassona i Múrcia, formada per dos edificis (Tallada 18 i Múrcia 15-Veguer Carcassona 6). Es tracta de l'última demolició que queda pendent en aquest espai, que ha estat inclòs dins d'una de les Àrees d'Innovació Social i Urbana (AISU) que impulsa la Paeria per tal de regenerar l'habitatge al Centre Històric.

L'obra, que va a càrrec de l'empresa Ilerbimen SL, s'ha iniciat aquesta setmana amb el desmuntatge de les instal·lacions i demà s'iniciarà l'enderroc en si, que abasta un espai de 472 m², amb un volum de 1.510,4 m³. Els treballs tindran una durada de 7 dies i inclouen la pavimentació posterior dels solars que quedaran desocupats. El pressupost de les obres d'enderroc és de 47.081,05 euros (IVA inclòs).

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

S'ampliarà l'aparcament de zona blava

Mentre no s'enllesteixen els tràmits urbanístics per desenvolupar aquesta Àrea d'Innovació Social i Urbana, s'aprofitarà per pavimentar el solar resultant de l'enderroc, ampliant així l'aparcament de zona blava que ja hi ha ara al seu voltant i que aquests dies no es podrà fer anar.

L'AISU número 2 abasta els solars compresos entre els carrers Veguer de Carcassona, Múrcia, Tallada i Boters, amb una superfície total de 1.082,85 metres quadrats i un sostre edificable de 3.701,95 m², dels quals 2.738,37 corresponen a ús residencial i 963,58 m² a altres usos compatibles. El nombre d'habitatges previstos és de 34, tots de renda de lliure. L'actuació es troba ara pendent de completar els tràmits urbanístics necessaris.

Enderroquen un edifici per a construir blocs per a joves

L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) va iniciar el passat mes de desembre les obres d’enderroc de l’edifici número 15 del carrer Galera, situat entre els vials Ereta i Alsamora. Aquest solar es dedicarà a la construcció d’11 habitatges per a joves, en règim de lloguer. El Paer en Cap, Fèlix Larrosa, va remarcar en el seu moment que la construcció d’aquest nou edifici s’emmarca en la política de promoció de l’habitatge per a joves que té en marxa el govern municipal amb «d'afavorir que es puguin emancipar i desenvolupar els seus projectes de vida en un barri, el Centre Històric, que cada vegada ofereix més oportunitats».

Aquest solar forma part d’una de les set àrees d’innovació urbana que es desenvoluparan al barri antic per promoure la renovació urbana de tota la zona amb la combinació d’habitatge, locals comercials i aparcaments.


Comentaris

envia el comentari