Catalunya Diari

Enderroquen un edifici a Lleida per construir pisos de lloguer per a joves

La demolició de l'immoble es farà en dos dies

Imatge de l'enderrocament
Imatge de l'enderrocament | LleidaDiari.cat

L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) ha iniciat aquest matí les obres d’enderroc de l’edifici número 15 del carrer Galera, situat entre els vials Ereta i Alsamora. Aquest solar es dedicarà a la construcció d’11 habitatges per a joves, en règim de lloguer. El Paer en Cap, Fèlix Larrosa, ha remarcat que la construcció d’aquest nou edifici s’emmarca en la política de promoció de l’habitatge per a joves que té en marxa el govern municipal amb «d'afavorir que es puguin emancipar i desenvolupar els seus projectes de vida en un barri, el Centre Històric, que cada vegada ofereix més oportunitats». Aquest solar forma part d’una de les set àrees d’innovació urbana que es desenvoluparan al barri antic per promoure la renovació urbana de tota la zona amb la combinació d’habitatge, locals comercials i aparcaments.

Els futurs llogaters dels habitatges hauran de ser menors de 35 anys. L’empresa B. Biosca executarà durant dos dies l’enderroc de l’immoble que fins ara ha ocupat el número 15 del carrer Galera, compost de soterrani, planta baixa amb local comercial, a més de dues alçades amb un habitatge per planta. El pressupost de l’enderroc és de 8.855 euros. La planta del solar cedit és de 441,78 metres quadrats amb una edificabilitat màxima prevista al PGM de 1.076,58 m2 i preveu la construcció de fins a 11 habitatges.Ben aviat, l’ EMU convocarà el concurs per optar a la construcció de l’edifici d’habitatges per a joves. El plec de condicions estableix la cessió del dret de superfície del solar per un període de 75 anys per la destinació social de l’edificació, amb uns preus de lloguer molt assequibles per als joves.

Imatge de la calle Galera
Imatge de la calle Galera | LleidaDiari.cat

 

Els usos previstos al PGM i al POUM, aprovat inicialment, fan possible que l’edifici pugui disposar d’un local comercial en la planta baixa, espai residencial d’habitatges en plantes i pisos i sota coberta, aparcament en plantes soterranis i trasters en aquest mateix indret o sota coberta. A l’hora d’analitzar les ofertes que es presentin al concurs es tindran en compte la proposta arquitectònica i la seva relació amb l’entorn, criteris mediambientals i d’eficiència energètica, i els preus de lloguer proposats que estiguin per sota del fixat per als lloguers de protecció oficial (5,91 euros per metre quadrat, en el cas de Lleida). Un cop acabada la vigència del contracte de cessió del dret de superfície, l’edifici revertirà a l’EMU.


Comentaris

envia el comentari