Catalunya Diari

Endesa avança en l'automatització de la xarxa elèctrica de Lleida

El conjunt d’actuacions que s’ha realitzat forma part del Gran Pla de Qualitat de la Companyia

Imatge d'un dispositiu d'Endesa

Endesa avança en l'automatització de la xarxa elèctrica de les comarques lleidatanes amb una inversió de 1,6 MEUR | LleidaDiari.cat

Endesa, en línia amb el seu Gran Pla de Qualitat i amb la voluntat de preparar la xarxa elèctrica pel futur, ha instal·lat durant el 2020 un total de 89 telecomandaments en centres de transformació de la demarcació de Lleida amb l'objectiu de millorar la qualitat del servei a la comarca.

Els nous dispositius, que han suposat una inversió de fins a 1,6 milions d'euros, permeten reduir fins al 20% el temps d'interrupció del subministrament en cas d'incidències. Amb aquesta millora, el Centre de Control que Endesa té a Barcelona pot accionar a distància els dispositius de maniobra de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs, ja que el Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Endesa està realitzant, en els últims anys, una important inversió en la tecnificació de la seva xarxa

D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries, amb la consegüent reducció del temps d'interrupció del subministrament elèctric als clients. Endesa està realitzant, en els últims anys, una important inversió en la tecnificació de la seva xarxa per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l'objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions de la Companyia a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l'automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.


Comentaris

envia el comentari