Catalunya Diari

Enginyers Lleida col·labora amb l'IRBLleida en la lluita contra la Covid 19

Es tracta d'una col·laboració solidària de 1.000 euros al Biobanc

Imatge del moment de la signatura entre Enginyers de Lleida i l'IRB
Enginyers Lleida col·labora amb l'IRBLleida en la lluita contra la Covid 19 | LleidaDiari.cat

El degà d'Enginyers Lleida, Ramon Grau, ha formalitzat aquest dimarts, amb el responsable de Promoció de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), Josep Maria Bosch, una col·laboració solidària de 1.000 euros al Biobanc d'aquest centre de recerca per a la seva lluita contra la COVID-19 amb diferents estudis, projectes, assajos.

El degà Grau ha destacat «el gran paper que els professionals sanitaris estan desenvolupant durant la pandèmia en tots els àmbits assistencials i científics». Per la seva banda, Josep Maria Bosch ha agraït «la ferma i constant col·laboració d'Enginyers Lleida amb l'IRBLleida».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El Biobanc d'IRBLleida és la unitat responsable de la gestió de les mostres i dades associades destinades a investigació. Aquesta gestió inclou tots els processos de recepció, processat, emmagatzematge i posada a disposició de la comunitat científica les mostres biològiques, garantint en tot moment la qualitat de les mostres i la seva traçabilitat en compliment de la legislació vigent. El Biobanc disposa d'equipament com congeladors especials o tancs de nitrogen líquid, on es conserven les mostres utilitzades per a la investigació contra la pandèmia. Els Biobancs continuaran sent de gran ús en el futur per ajudar en la investigació d'altres malalties com el càncer i per abordar noves malalties que podrien sorgir en els anys vinents com la COVID-19.

El Biobanc de l'IRBLleida recull més de 4.700 mostres de pacients amb covid-19 

El Biobanc de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) havia recollit a data d'aquest passat estiu 4.787 mostres de biològiques de sang, plasma i sèrum de 368 pacients que han patit la COVID-19. També una breu col·lecció de mostres d'origen respiratori (broncoaspirats). Aquestes mostres es troben emmagatzemades i serviran per a futures recerques sobre aquesta malaltia. L'objectiu d'aquesta iniciativa és participar en la creació d'un catàleg comú de la Xarxa Nacional de Biobancs perquè la comunitat científica pugui disposar de mostres SARS-CoV-2 de pacients que han patit la COVID-19.

«Cal agrair als pacients que col·laboren cedint mostres ja que són molt valuoses per recerques futures i també agrair a tots els clínics involucrats en el circuit de recollida de mostres», va explicar en el seu moment la coordinadora del Biobanc, Maria Ruiz. El Biobanc de l'IRBLleida és la unitat responsable de la gestió de les mostres i dades associades destinades a investigació. Aquesta gestió inclou tots els processos de recepció, processat, emmagatzematge i posada a disposició de la comunitat científica les mostres biològiques, garantint en tot moment la qualitat de les mostres i la seva traçabilitat en compliment de la legislació vigent. El Biobanc de l'IRBLleida engloba la investigació biomèdica de Lleida, tant del sistema sanitari (Hospital Universitari Arnau de Vilanova i Hospital Universitari Santa Maria), com de la Universitat de Lleida.


Comentaris

envia el comentari