Catalunya Diari

Enguany a Lleida hi ha un terç de les persones que l'estiu passat dormien al carrer

Cap temporer positiu de covid-19 ha passat pel dispositiu de la Manreana des que va entrar en funcionament fa un mes

Els recomptes que han fet els tècnics de la Paeria amb relació a les persones vingudes a Lleida per treballar a la fruita i que dormen al carrer apunten que n'hi ha un terç de les que van arribar l'any passat.

Així ho ha assegurat la tinent d'alcalde Montse Pifarré que ha recordat que l'estiu de 2020 el tancament pel confinament va provocar una situació «salvatge». Una altra dada positiva és que la casa de colònies de la Manreana, destinada a acollir temporers positius, encara no n'ha acollit cap, un mes després d'entrar en funcionament.

La Paeria i la Diputació de Lleida han signat un conveni perquè la corporació provincial destini 300.000 euros a la gestió de l'Hotel Nastasi per acollir temporers que han de fer la quarantena.

La tinent d'alcalde Montse Pifarré ha explicat que l'any passat hi va haver molta afluència de temporers i no temporers, que venien a Lleida a «treballar del que fos» perquè tot estava tancat.

Per això, hi havia «manters» i altres persones en situació irregular que venien «a veure el que trobaven». Enguany però, la situació ha canviat, i tant des de la Paeria com des dels municipis del Baix Segre s'ha constatat que no hi ha el volum de persones que venien «desesperades» per trobar el que fos.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Des que el passat 1 de juny es va posar en funcionament el pavelló de Fira de Lleida per acollir temporers sense sostre, la xifra dels que hi acudeixen cada dia va en augment. El primer dia hi van passar la nit uns deu, però aquest diumenge han estat 49.

Pla obert on es pot veure l'Hotel Nastasi, que per segon any consecutiu acollirà temporers que han de fer la quarantena per contactes de covid-19
Els recomptes indiquen que enguany a Lleida hi ha un terç de les persones que l'estiu passat dormien al carrer | LleidaDiari.cat

Equipaments per acollir temporers positius de covid-19

Pel que fa als equipaments per acollir temporers positius de covid-19 que no requereixen hospitalització. A la casa de colònies la Manreana de Juneda (Garrigues) encara no se n'ha derivat cap des que va entrar en funcionament fa un mes. En canvi, a l'alberg de Bellpuig (Urgell), actualment n'hi ha 5.

El pròxim 14 de juny s'afegirà a aquesta xarxa l'Hotel Nastasi, que podrà acollir entre 40 i 60 persones que no poden fer degudament la quarantena per haver estat en contacte amb algun positiu de covid-19.

La Paeria i la Diputació de Lleida han signat un conveni per a la gestió d'aquest espai.

El president Joan Talarn ha explicat que se n'ocuparà la Creu Roja i que als 300.000 euros que la corporació hi destina, cal afegir-hi 300.000 més que es destinaran directament a municipis del Segrià, el Pla d'Urgell i la Noguera per a la gestió de la campanya de la fruita.

Són 100.000 euros més que l'any passat. Talarn ha remarcat que enguany «la campanya va molt millor» i que la coordinació entre institucions fa que «les coses siguin molt més tranquil·les».


Comentaris

envia el comentari