Catalunya Diari

Ensenyament vol tancar l'escola Cervantes del barri antic de Lleida

Les famílies i el professorat no descarten mobilitzacions

Imatge d'arxiu de l'Escola Cervantes de Lleida.
Imatge d'arxiu de l'Escola Cervantes de Lleida. | Escola Cervantes Lleida

La comunitat de mestres i la direcció de l'escola d'educació primària Cervantes de Lleida denuncien la suposada intenció del Departament d'Ensenyament de tancar, progressivament, el centre.

Així ho ha manifestat el professorat de l'escola mitjançant un escrit, en el qual, posen de manifest la seva discrepància amb la decisió de la delegació territorial d'Ensenyament a Lleida de començar a partir del pròxim curs vinent amb el tancament de les línies de P3.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Uns arguments que no convencen al professorat

En aquest sentit, els mestres de l'escola han explicat a LleidaDiari.cat, que els motius de baixada de natalitat i de segregació escolar que en un principi els han donat no els convenç i que lluitaran per mantenir obert el centre. De fet, asseguren que el perfil majoritari de les famílies que acullen a l'escola acostumen a tenir una mitjana de sis fills i que, a més a més, la segregació escolar també es pot entendre en altres barris de la ciutat, però en el sentit contrari.

Segons el personal docent de l'escola Cervantes el que s'hauria de fer per a combatre veritablement aquesta mena de segregació és complir amb el que diu la FaPaC i que les escoles no tinguin més d'un 30% d'alumnes immigrants, ja que aquesta és la xifra que representen en el conjunt de la societat. Això i tot, afirmen que, tot i que en les etapes més superiors de l'educació primària sí que tenen un 50% d'alumnes immigrants, a les classes d'infantil el perfil està començant a canviar.

Imatge d'arxiu de l'Escola Cervantes de Lleida
Ensenyament començarà suprimint les classes de P3 | LleidaParticipa

La necessitat de tenir una escola al barri antic de Lleida

Paral·lelament defensen la necessitat de tenir una escola al barri antic de Lleida perquè «algunes famílies ja ens han dit que si tanquem no portaran els seus fills enlloc», ja que l'escolarització infantil no és obligatòria. Per últim, a l'espera de la reunió de la Junta de Personal Docent mantinguda aquest dilluns al matí entre els sindicats i el Departament d'Ensenyament a Lleida, el professorat i les famílies de l'escola Cervantes no descarten pròximes mobilitzacions amb l'objectiu d'aturar la mesura que «ens sorprèn que la prengui un partit d'esquerres».

Per la seva banda, el sindicat CGT també ha denunciat aquesta intenció d'Ensenyament, que, tal com informen, també podria afectar a l'escola Àngel Guimerà de Balaguer. El sindicat considera «aberrants» els arguments que conduirien a tancar l'escola i explica que per acabar amb la segregació escolar el que s'hauria de fer és eliminar l'escola concertada i deixar de subvencionar les escoles que segreguen per sexe, entre altres. Finalment, LleidaDiari.cat ha intentat posar-se en contacte amb el delegat territorial d'Ensenyament a Lleida, Carles Vega, i resta a l'espera de la seva resposta.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari