Catalunya Diari

Ensenyament xifra el seguiment de la vaga estudiantil entre un 10% i un 70%

Ensenyament xifra el seguiment de la vaga estudiantil entre un 10% i un 70%| EP - Fotografia: Laura Biela (Arxiu)

 Segons les dades recollides pels serveis territorials, la incidència de la vaga entre l'alumnat ha estat del 65,43% a Barcelona (CEB); del 53,81% al Baix Llobregat; del 36,50% a Barcelona Comarques; del 28,21% a la Catalunya central; del 10,79% a Girona; del 19% a Lleida; del 15% al Maresme i el Vallès Oriental; del 59,98% a Tarragona; del 70,7% en Terres de l'Ebre, i del 44% al Vallès Occidental.
 
En els cursos de primer i segon d'ESO les classes s'han desenvolupat amb "normalitat", ja que la vaga ha repercutit en tercer i quart d'ESO, Batxillerat i Formació Professional (FP), segons ha destacat la Conselleria.
 
El secretari general del Sindicat d'Estudiants a Catalunya, Borja Latorre, ha xifrat l'adhesió a la vaga d'un 90% en instituts públics i d'un 70% a les universitats, i ha celebrat el suport i ànim rebut per part d'altres sectors: "La lluita de l'educació pública és la mateixa que la defensa dels drets laborals i socials".
 
De fet, ha apuntat que la manifestació central de la vaga, que tindrà lloc aquest dijous a les 12.00 hores simultàniament a la plaça Universitat de Barcelona, plaça Imperial de Tárraco de Tarragona i plaça Constitució de Girona, sumarà treballadors de Panrico, de TV3 i de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Tarragona.
 
Latorre ha deplorat la "bateria d'atacs" que rep l'educació pública, i ha rebutjat el decret de plantilles aprovat aquest dimarts pel Govern, en alertar que els directors podran escollir a dit, ha dit, els professors, cosa que acaba amb la democràcia interna dels centres.


Comentaris

envia el comentari