Catalunya Diari

Entitats del tercer sector de tota Espanya reclamen a Lleida més suport i ajuda de les administracions públiques

Actualment a Lleida hi ha 800 persones que treballen en un Centre Especial de Treball, que s'han vist afectades per les retallades del sector
Un moment de la jornada inaugural de la XVI edició del Fòrum d'Innovació Social. | Laura Biela

El Palau de Congressos de la Llotja de Lleida ha acollit aquest dijous la primera sessió del XVI Fòrum d'Innovació Social, organitzat per la Fundació Privada ILERSIS, una jornada que ha servit als assistents per compartir i comentar la situació actual que viuen cadascuna de les entitats que representen en les seves comunitats autònomes i buscar noves mesures i accions per tirar endavant la seva entitat. Fins a una vuitantena de persones s'han acreditat en aquesta sessió.

Un dels principals aspectes que han coincidit els allí presents ha estat la crisi econòmica, un situació que ofega cada vegada més les empreses. En aquest sentit, Antoni Siurana, president de la Fundació Privada ILERSIS, ha explicat que no solament la crisis obstaculitza el creixement de les empreses, sinó que també afecta "el fet que les administracions públiques hagin reduït les aportacions que fan  als Centres Especials de Treball (CET) i la fluïdesa en que les fan; i la 'competència deslleial' que es presenta a dia d'avui, en que les empreses privades també volen competir i gaudir de les subvencions destinades al tercer sector".


Actualment a Lleida hi ha fins a 800 persones que treballen en un Centre Especial de Treball i fins a 3.500 professionals que treballen amb aquestes persones, segons dades facilitades pel president de la Fundació ALLEM, Antoni Mateus, un ens que engloba fins a disset entitats del tercer sector de la demarcació de Lleida que presta suport a les persones amb discapacitat de les comarques lleidatanes.

L'acte d'inauguració ha comptat amb l'assistència de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president de la Fundació Privada ILERSIS, Antoni Siurana; el director del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat a Lleida, Joan Santacana, i el president del Fòrum d'Innovació Social, José Luis Laguna.

 

La jornada prosseguirà aquesta tarda i demà divendres on s'espera que els participants extreguin diferents conclusions per tal d'adoptar noves polítiques conjuntes per millorar l'actual situació dels diversos CET de la geografia espanyola.Comentaris

envia el comentari