Catalunya Diari

Entra en servei l'hospital de campanya de l'Arnau de Vilanova de Lleida

La carpa inflable pot atendre fins a 105 persones mentre esperen els resultats de les proves PCR

Imatge de la carpa instal·lada davant de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per acollir persones amb símptomes de la covid-19
Entra en servei l'hospital de campanya instal·lat a l'exterior de l'Arnau de Vilanova de Lleida | LleidaDiari.cat

L'hospital de campanya instal·lat a l'exterior de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida es troba operatiu des d'aquest diumenge.

Es tracta d'una carpa inflable de tres mòduls que configuren tres àrees sanitàries que poden atendre fins a 105 persones. Aquesta instal·lació provisional, que funciona les 24 hores del dia, dona suport a les Urgències.

Acull pacients que presenten símptomes o contactes directes

L'espai acull pacients que presenten símptomes o contactes directes de persones amb coronavirus mentre esperen els resultats de les proves PCR i, així, s'evita que puguin estar en contacte amb altres persones que acudeixen a Urgències per altres patologies. D'altra banda, l'Arnau de Vilanova ha destinat una segona planta a malalts de covid-19, davant l'increment d'ingressos.

Fernando Simón: «S'hauria d'haver confinat abans el Segrià»

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit que la decisió de la Generalitat de confinar la comarca del Segrià ha estat «correcta» i «valenta», però ha opinat que s'hauria d'haver fet abans. «Ens hauria agradat que fos una mica abans però no és fàcil prendre decisions així», ha dit Simón.

El director del CCAES ha descartat que calgui prendre per ara «mesures supracomunitàries» pels brots i ha esperat que «si se segueixen controlant», no faci falta. «Si no s'apliquen i superen l'àmbit de les CCAA o es comença a no saber què està passant» és quan s'hauria de valorar prendre «accions més dràstiques» d'àmbit estatal, que podrien requerir «coses com les que vam veure en el passat», ha explicat.

Una reunió bilateral amb Catalunya per parlar-ne

Pel que fa al brot de Lleida, Simón ha dit que aquest dimarts el Ministeri de Sanitat mantindrà una reunió bilateral amb Catalunya per parlar-ne. També es reuniran amb altres autonomies. El director del CCAES ha dit que el brot de Lleida els està «preocupant molt», però ha valorat que els brots s'estiguin «controlant» i es prenguin «mesures de control importants».

Simón ha destacat que un percentatge «molt alt» dels positius a Lleida són asimptomàtics i ha dit que en el termini en els pròxims dies es podrà veure l'impacte de les mesures preses i valorar si cal allargar-ho més de 14 dies. «Ara mateix és la mesura adequada i hi ha marge per estendre-ho», ha apuntat.


Comentaris

envia el comentari