Entreguen els ajuts per a la promoció de la recerca en salut a Lleida

Investigadors

Imatge dels investigadors guanyadors | LleidaDiari.cat

 

L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) ha acollit avui l'acte d'entrega dels ajuts per a la promoció de la recerca, promoguts per la Diputació de Lleida, la gerència territorial de l'ICS a Lleida i a Alt Pirineu i Aran, Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). Les quatre institucions s'han unit amb l'objectiu de facilitar que els professionals que han acabat la formació especialitzada, els estudis de doctorat o els que ja estan treballant destinin temps a la recerca.

 

En total setze investigadors han rebut el reconeixement i es dedicaran a fer recerca en l'àmbit hospitalari, l'atenció primària, l'IRBLleida i el Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA). Han presidit l'acte Rosa Maria Perelló, presidenta de la Diputació de Lleida; Jordi Cortada, gerent territorial de l'ICS a Lleida, i Alt Pirineu i Aran i de Gestió de Serveis Sanitaris, i Elvira Fernández, directora de l'IRBLleida. D'altra banda, Dídac Mauricio, director del servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha apadrinat l'acte.

 

La convocatòria d'Ajuts de Promoció a la Recerca en Salut inclou aquest 2018 quatre modalitats diferents. Les tres primeres, A, B i C, estan cofinançades per la Diputació, que aporta 279.000 euros, les gerències territorials de l'ICS i GSS. Lamodalitat D, dotada amb 88.000 euros, és finançada per les gerències territorials de l'ICS i GSS, amb la col·laboració d'empreses i entitats com Amgen, Novartis, Medtronic i Oncolliga.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Diferents modalitats d'ajuts

La modalitat A dels ajuts està destinada als professionals que han finalitzat l'etapa d'especialització (de medicina, infermeria, pediatria i fisioteràpia). La modalitat B té la finalitat d'incorporar professionals que acaben el període de formació especialitzada MIR en especialitats quirúrgiques i que volen donar suport al desenvolupament de projectes en models experimentals del CREBA. La modalitat C és per a aquells estudiants de doctorat en ciències de la salut que estan exhaurint una beca predoctoral.

 

Els contractes de promoció de la recerca són de 20.000 euros bruts anuals, compatibles amb altres contractes laborals dins de la xarxa sanitària, sempre que siguin contractes a temps parcial i/o contractes de guàrdies. La modalitat D, que s'atorga per primer cop, té per objectiu promoure la recerca d'àmbit hospitalari i d'atenció primària entre professionals que ja estan treballant. Els premis, que van des d'ajudes de 5.000 € fins a 25.000 €, serviran per contractar professionals que puguin realitzar l'activitat assistencial dels professionals seleccionats, per tal que aquests puguin dedicar-se a la recerca.