Catalunya Diari

ERC guanya per primera vegada a Catalunya i CiU aguanta

ERC guanya per primera vegada a Catalunya i CiU aguanta| Text i fotografies: EP

 A Catalunya, ERC és la força més votada a les eleccions europees, en arribar al 23,67% dels vots, i CiU és la segona amb més suports (21,86%). Per darrere, el PSC ha obtingut un 14,28% dels sufragis, ICV-EUiA un 10,29%, mentre que el PP ha aconseguit un 9,81%, C's ha tingut un 6,28%, i Podemos un 4,66%.
 
La participació és del 47,63%, l'abstenció del 52,37%, hi ha un 1,74% de vots en blanc i un 0,89% nuls.
 
Per altra banda, a nivell de l'Estat Espanyol, la caiguda dels dos grans partits ha estat tan important que entre tots dos han perdut més de cinc milions de vots i 17 escons . Elena Valenciano ha admès que és un "molt mal resultat" i no descarta res en l'Executiva d'aquest dilluns.
 
Els socialistes aguanten als municipis aranesos 
La candidatura socialista Unitat d'Aran ha aconseguit el primer lloc als municipis aranesos de Bossòst (27,01%), Les (28,87%), Canejan (31,57%) i Es Bòrdes (18,47%) a les eleccions europees d'aquest diumenge. La comissió permanent del partit ha destacat aquest dilluns aquests resultats ja que són molt pocs els municipis en els quals els socialistes han mantingut la primera plaça en el conjunt de Catalunya.
 
El senador socialista i ex síndic d'Aran, Paco Boya, ha assenyalat que Unitat d'Aran ha passat de la primera a la segona força en Aran amb 30 vots menys que CiU. I ha afirmat: "A l'Aran no hi ha hagut un daltabaix, hi ha circumstàncies particulars d'identitat i això ha esmorteït l'eclosió de la participació independentista".


Comentaris

envia el comentari