Catalunya Diari

ERC no serà als actes institucionals de la Paeria per l'11-S perquè són «incompatibles» amb el desplaçament a Barcelona

Carles Vega ha assegurat que «No volem estar al costat d'un alcalde que no respecta la democràcia»

Els tres regidors d'ERC-Avancem a la Paeria no assistiran als actes institucionals organitzats pel govern de la Paeria amb motiu de la Diada de l'11 de Setembre, segons han anunciat en un comunicat. El president del grup municipal, Carles Vega, assegura que s'han organitzat a una hora, les 11h, que els fa incompatibles amb la logística i el desplaçament cap a Barcelona per ser presents a la mobilització de la capital catalana., per tant, han preferit «estar al costat de la ciutadania i donar suport al dret a decidir». «No volem estar al costat d'un alcalde que no respecta la democràcia i que dificulta a la ciutadania de Lleida exercir el dret a decidir sobre el futur de Catalunya. Preferim estar al costat de la gran majoria de la ciutadania que el dia 11 de setembre sortirà al carrer per reivindicar urnes i democràcia», apunta Vega.

El partit republicà farà la tradicional ofrena floral a l'edifici del Roser a les 9h i acte seguit els regidors es desplaçaran a Barcelona «per estar al costat de les institucions que organitzen la manifestació i reivindicar el dret a decidir».

D'altra banda, Vega juntament amb Antoni Postius (PDCat) i Pau Juvillà (Crida-CUP) van signar ahir el Decret de suport a la Llei del Referèndum en qualitat de Regidors, i el van entregar a l'ANC i Òmnium Cultural. Amb aquesta signatura, pretenen simbolitzar que Àngel Ros els delegui la responsabilitat de col·laborar en l'organització del referèndum des de la Paeria, facilitant els col·legis electorals i tota la logística necessària per a que es pugui dur a terme amb total garanties, i assumint, al mateix temps, totes les conseqüències que aquesta competència podia comportar.


Comentaris

envia el comentari