Catalunya Diari

Es busquen persones del grup sanguini 0-

Es busquen persones del grup sanguini 0-| Redacció - Fotografia: Generalitat de Catalunya

 Els donants del grup 0- s'anomenen donants universals, ja que la seva sang pot ser transfosa a malalts de qualsevol altre grup sanguini. Per això, aquest tipus de sang és imprescindible en situacions d'emergència, quan no hi ha temps de comprovar el grup sanguini del receptor. Es calcula que a Catalunya hi ha un 8% de la població que és 0 negatiu. De fet, prop de 400.000 persones tenen el grup sanguini 0 negatiu, però només 18.000 són donants de sang.
 
La crida es fa a tots els donants 0 negatiu, ja que el grup sanguini és hereditari i és molt probable que tinguin persones del mateix grup entre els familiars més directes: pares, germans, fills...
 
Posa't les ulleres 
El Banc de Sang ha activat una eina que permet afegir les ulleres detectores de zero negatiu a la imatge de perfil de Facebook i Twitter. Així, d'una manera molt senzilla tothom podrà sumar-se a la campanya de cerca de zero negatiu i fer córrer el missatge.
 
A més, els centres de donació que el Banc de Sang té als principals hospitals comptaran amb ulleres detectores de zero negatiu que podran lluir els donants per fer-se una fotografia i compartir-la a les xarxes socials.


Comentaris

envia el comentari