Catalunya Diari

Es confirma el frau en l'elaboració de productes d'Eurofrits, una empresa que feia marques blanques por tot l'Estat

Eurofrits distribuïa productes de carn ultracongelats com hamburgueses, entre altres productes

EuroEurofrits fabricava productes de marca blanca per tot l'Estat. | Cedida

 

Una empresa de productes de carn de Burgos, Eurofrits, ha fabricat productes de marca blanca a escala estatal, segons informa ‘La Vanguardia’, i ha enganyat tots els seus clients. L'empresa elaborava ultracongelats (hamburgueses i mandonguilles, entre altres) i els distribuïa per les diferents cadenes de supermercats espanyoles. Ara, la Guàrdia Civil confirma que aquesta empresa ocultava ingredients en el seu etiquetatge com la carn de porc, el pa i la soja però els venia com a productes preparats únicament amb vedella.

El problema d'aquest frau se centra en l'abast de comercialització de la marca que, segons 'La Vanguardia', se situa en cotes molt elevades. La recerca conclou que, des del 2002, els diferents elaborats podien contenir menys del 25% de carn bovina. A través d'una anàlisi en un laboratori especialitzat de l'Administració Central de l'Estat, la Guàrdia Civil ha posat en evidència la seva fabricació i ha demostrat que es tracta d'un frau per part d'Eurofrits, que actuava en benefici propi.

Els agents van estar en diversos establiments per fer les inspeccions i van agafar mostres aleatòries amb l'objectiu de comprovar que es tractava d'un frau. Encara que Eurofrits assegura que no ha suposat cap benefici per a la marca, reconeix que hi ha un defecte en l'etiquetatge d'alguns dels productes i assegura que, des de fa un any, els etiquetatges estan «corregits i actualitzats» i que s'ajusten a la legislació vigent.


Comentaris

envia el comentari