Catalunya Diari

Nou pas inferior sota de la C-12 per accedir a l'Escola Alba

Una reivindicació història de la comunitat educativa

Les famílies de l'Escola Alba de Lleida estan d'enhorabona. El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya construirà un nou pas inferior per sota de la carretera C-12 per accedir al centre escolar, situat al terme municipal de Corbins, a la comarca del Segrià. Una petició llargament reivindicava en els últims anys per les famílies del centre per millorar la seguretat d'alumnes, pares i docents que cada dia s'han de desplaçar en vehicle fins a l'escola.

Un pas inferior, a 160 metres del centre escolar

Territori i Sostenibilitat ha optat finalment per aquesta solució i no per una rotonda per tal de millorar els accessos al centre. En aquest sentit, construirà un pas soterrat, 160 metres abans d'arribar al col·legi venint des de Lleida, al qual s'accedirà des de la intersecció actual en forma de rotonda partida que ara obliga els vehicles que volen accedir al centre a creuar la C-12 amb un gir a l'esquerra, que quedarà prohibit.

Tampoc podran girar a l'esquerra els vehicles que surtin de l'escola per anar direcció Corbins, que igualment hauran de dirigir-se al nou pas per sota de la C-12 per fer el canvi de sentit.

Representants de l'AMPA de l'Escola Alba reclamant la construcció d'una rotonda l'any 2015.
Representants de l'AMPA de l'Escola Alba reclamant la construcció d'una rotonda l'any 2015. | LleidaDiari.cat

Obres enllestides l'any vinent

Les obres tindran un cost aproximat de 620.000 euros i el Departament de Territori preveu licitar-les durant el 2019 i tenir-les enllestides el mateix any.

L'accés actual a l'Escola Alba està format per una rotonda partida que permet fer els girs a esquerra, si bé s'han de creuar el dos carrils, la qual cosa pot suposar un cert risc sobretot tenint en compte que la C-12 suporta un trànsit de 9.352 vehicles al dia, segons Territori i Sostenibilitat. Tot i això, el tram corresponent de la carretera C-12 d'accés a l'Escola Alba no és un Tram de Concentració d'Accidents.


Comentaris

envia el comentari