Catalunya Diari

Les escoles bressol de Lleida passaran de costar 90 euros a 230 el curs vinent

Les famílies afectades denuncien la pujada del 151% de la quota mensual i endeguen una recollida de firmes virtual

Imatge d'uns infants en una escola bressol
La Paeria vol apujar la taxa de les escoles bressol a partir del curs vinent | Pixabay

Les famílies amb fills i filles a les escoles bressol de Lleida diuen «prou» i planten cara a les modificacions tarifàries que preveu implantar la Paeria de cara al curs vinent. Segons han informat alguns pares a través de canals d'informació i amb comunicats als mitjans de comunicació, el consistori municipal ha decidit modificar l'ordenança 2.11 Taxa per Serveis Educatius, fet que suposaria un incrementar de fins al 151% de la quota bàsica mensual de les bressol municipals a Lleida.

Concretament, expliquen que fins ara la quota màxima que es pagava per família era de 91 €, però que amb la nova normativa, aquest preu ascendeix fins als 230 €. Tanmateix, denuncien que ja enguany s'ha decidit modificar el preu d'altres serveis com el de l'hora d'acollida o de menjador, fet que suposaria que, en alguns casos, les famílies passarien a pagar més de 230 € per fill i mes. D'altra banda, posen de manifest la suposada reducció de places «sense previ avís» a escoles bressol «molt sol·licitades».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Una tarifació progressiva en la taxa d'escoles bressol

En aquest punt, els pares i mares es pregunten si la Paeria ha pensat en les necessitats de les famílies amb fills de 0 a 3 anys, les quals, moltes d'elles «sobreviuen amb rendes baixes». Precisament amb les rendes, les famílies consideren que el consistori està fent un «doble joc» ampliant bonificacions per al curs vinent amb descomptes segons trams de rendes familiars. De fet, des de la Paeria van fer aquest anunci a finals del mes de setembre explicant que aplicarà a partir del curs 2021-2022 una tarifació progressiva en la taxa d'escoles bressol. S'establiran vuit quotes diferenciades que aniran en funció de la renda i també es tindran en compte els membres de la unitat familiar, un sistema «més just i equitatiu», segons el govern municipal.

En aquest sentit, van informar que un 65% de les famílies pagaran el mateix o menys que fins ara, mentre la resta –amb les rendes més altes- veuran incrementada la quota del servei. Però no pensen el mateix les famílies, les quals, asseguren que: «augmenta els preus tan abusivament que calculant tots els trams o possibles bonificacions tots pagarem més».

Una recollida de signatures virtual

Per tal d'impedir que finalment la Paeria posi en marxa aquestes noves mesures a les escoles bressol de la ciutat, s'ha iniciat una recollida de signatures virtual que ja compta amb més de 400. «La nostra intenció és difondre aquesta informació a la major part de persones possibles, a fi i efecte que siguin coneixedores d'aquests fets i que contemplin la possibilitat de reclamar, des d'avui i fins al 25 de novembre, perquè no s'imposin taxes prohibitives», sentencien. 


Comentaris

envia el comentari