Catalunya Diari

Protesta a Lleida contra l'encariment de les quotes de les escoles bressol de la ciutat

L'Ajuntament de Lleida ha presentat aquesta setmana la nova tarifació progressiva

Imatge d'uns infants en una escola bressol
Imatge d'uns infants en una escola bressol. | Pixabay

Després que l'Ajuntament de Lleida hagi fet pública aquesta mateixa setmana definitivament la nova tarifació progressiva de les escoles de bressol de la capital del Segrià, el col·lectiu 'Escoles bressol municipals Lleida en lluita' han convocat una concentració per aquest diumenge per oposar-se a aquest augment de preus. A les seves xarxes socials asseguren que «tot i incloure deu trams i l'ampliació d'horaris, en la majoria de casos suposa un augment de preu respecte als usuaris actius». A més també demanen explicacions i accions a les declaracions d'ERC durant la campanya electoral anunciant la gratuïtat de les escoles bressol.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La protesta tindrà lloc aquest diumenge, dia 21 de febrer, a partir de les 11.30 hores, al marge dret del riu Segre, davant de la Paeria. Els organitzadors recomanen portar xiulet, cassola, tambor o una disfressa per amenitzar aquesta trobada lúdica, familiar i reivindicativa. Això sí, també recorden que tots els assistents a la trobada han de portar posada en tot moment la mascareta, respectar les distàncies de seguretat i mantenir els grups bombolla.

El col·lectiu 'Escoles bressol municipals Lleida en lluita' reclama la gratuïtat de l'escolaritat de 0 a 3 anys i exigeix «Prou promeses, volem realitats!».

Augment de la quota un 150%

La Paeria de Lleida ha presentat aquest divendres la nova tarifació social de les escoles bressol de la ciutat per al curs 2021-22, que per primera vegada passaran a ser progressives en funció de la renda familiar, sense necessitat d'haver de demanar bonificacions amb informes de serveis socials. Una nova fórmula per garantir l'accés de totes les famílies a l'escolarització a 0 a 3 anys.

En aquest sentit, s'estableixen 10 quotes segon el tram de renda, que van dels 23 als 200 euros, per a l'horari complet, i de 16,10 euros als 140 en horari intensiu (fins ara les famílies que feien menys hores pagaven el mateix).

Però tot i els diferents barems de pagament, la plataforma 'Escoles bressol municipals en lluita' no ho veuen amb bons ulls, ja que asseguren que igualment el servei del centre s'encareix, ja que enguany s'està pagant 91 euros de quota bàsica, i per l'any vinent s'encarirà fins als 200.


Comentaris

envia el comentari