L’escola d’Hoteleria de Lleida i Alemany presenten la ‘Galeta del Montsec’

Alumnes de segon any del cicle formatiu de grau mitjà de Forneria, Pastisseria i Confiteria l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, amb la col·laboració de Torrons i Mel Alemany, han ideat la 'Galeta del Montsec'.

 

Es tracta d'un producte artesà i de Km0 i està endolcida només amb mel i incorpora pol·len i herbes aromàtiques del Montsec. La creació de la galeta va ser distingida amb el 2n premi en la categoria de projectes innovadors del Concurs Territorial dels Premis Impuls FP, que va tenir lloc el 23 d'abril passat. La 'Galeta del Montsec' es podrà adquirir pròximament a diferents punts de venda del territori i que, a partir de l'any vinent, també comercialitzarà Alemany.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Els alumnes Arsalan Mehboob, Adriana Lourenço i Maria José Ramos del cicle formatiu de grau mitjà de Forneria, Pastisseria i Confiteria ha treballat durant quinze mesos i després d'una pausa a causa de la pandèmia en la creació de la 'Galeta del Montsec'. Han estat tutoritzats pel professor Xavier Martí, en la part tècnica de la creació del producte; la professora Carme Giménez, en la part de la comercialització, i la coordinadora del projecte, Laura Segarra, amb la col·laboració dels productes cedits per Torrons i Mel Alemany.

L’escola d’Hoteleria de Lleida i Alemany presenten la ‘Galeta del Montsec’

L'escola d'Hoteleria de Lleida i Alemany presenten la 'Galeta del Montsec', creada per alumnes del centre | LleidaDiari.cat

 

Innovació i transferència de coneixement empresa i escola

La col·laboració té lloc en el marc de la Xarxa Innova FP de la direcció general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d'Educació que promou la col·laboració d'empreses i centres de formació professional per treballar en projectes d'innovació i transferència de coneixement.

 

El gerent de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, Xavier Tarragona, ha ressaltat que el centre «aposta fermament per projectes de col·laboració i per a la creació de lligams entre les empreses i les escoles de formació professional atès que representen un molt bon punt de partida per a la investigació, el desenvolupament i la valoració del territori».

 

Per la seva banda, el gerent de Torrons i Mel Alemany, Ferran Alemany ha agraït la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria de Lleida per haver aconseguit «fer tornar la mel als obradors de la pastisseria i la forneria» i ha animat a les altres empreses a «apostar pel jove talent i les escoles de formació professional».