Catalunya Diari

Una escola de Mataró implanta un menú únic musulmà al seu menjador i acaba oferint dos diferents

El col·legi va informar els pares que «tota la carn serà halal i quan hi hagi carn de porc se substitueixi per altra carn halal»

Imagen del menú.
Imatge del menú del col·legi  | Cedida

Fa uns dies, l'Escola Rocafonda de Mataró va publicar el menú del menjador per aquest nou curs amb la següent nota al peu: «Tota la carn serà halal i quan hi hagi carn de porc se substituirà per una altra carn halal». Després d'aquesta publicació, divendres passat, es va dur a terme una reunió al menjador on les mares van acudir amb una foto del polèmic menú en el mòbil per queixar-se, ja que no entenien per què els seus fills no havien de menjar carn de porc. Una mare explica que a la reunió els van donar a entendre que «només hi hauria una possibilitat de menú, la que contenia carn halal». Un fet que no va agradar gens a la gran majoria de pares del centre, i per això mateix, actualment, ha estat eliminat tant de la pàgina web com del perfil de Facebook del centre, i ha estat substituït per un altre. Aquest nou menú inclou dues opcions: una amb carn halal i una altra sense, tal com explica ‘El Periódico’.

Per la seva banda,  la directora de l'escola, Roser Major, assegura no saber res del primer menú que es va fer públic, ja que assegura que el servei de menjador el coordina l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA). El coordinador, Raúl Caravacaha, ha assegurat que «des del primer moment hi ha hagut intenció de mantenir les dues opcions de menú» . «Pot ser que hi hagués un malentès en la forma d'expressar-ho, però mai hem pensat a obligar cap nen a menjar carn halal. El que passa és que tres o quatre mares que no fan res per millorar l'escola, en comptes de parlar amb l'AFA o amb el centre, s'han dirigit directament al partit racista Plataforma per Catalunya i ells han intentat treure rèdit polític intentant destrossar la imatge del col·legi». Finalment, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'alumnes de Catalunya (FaPaC) explica que no coneix cap cas d'escola catalana on únicament s'hagi implantat un menú apte per a nens musulmans.


Comentaris

envia el comentari