Catalunya Diari

L'antiga escola on es gravava 'Merlí', ocupada per una banda de lladres violents

Una comunitat de persones de nacionalitat georgiana que viu dels robatoris s'ha instal·lat a l'antiga escola Menéndez Pidal de Barcelona, des que TV3 no l'utilitza per a gravar la sèrie

Merlí
Merlí | Instagram | @merlitv3_

El que va ser plató d'una de les sèries més exitoses de TV3 s'ha convertit en un amagatall de lladres. Els actors de Merlí, el format català que enganxaria mig món gràcies a la seva aparició a Netflix, gravaven els episodis a l'antiga escola Menéndez Pidal, al barri de Sant Genís dels Agudells de Barcelona. Però amb l'absència de les càmeres, la zona passaria de ser tranquil·la a convertir-se en epicentre delictiu.  

Una comunitat de persones de nacionalitat georgiana que viu de robar, tal com avança 'ElCaso.cat', ha ocupat les instal·lacions de l'antic col·legi privat. Els 'okupes' són autors de furts violents en cases de la zona alta de la ciutat o al metro en zones turístiques de la ciutat, tal com comenten els veïns i han confirmat fonts policials al mitjà citat, que relata també el 'modus operandi' de la banda: els lladres entren i surten de l'edifici vestits de negre i amb motxilles plenes de productes i objectes robats, també en botigues de la zona, on entren i regiren tot, enfrontant-se als propietaris. 

I és que els veïns i negocis del barri són els que en reben la pitjor part, ja que, a més de ser robats, viuen molt a prop de l'amagatall dels lladres. A més, en l'escena, també hi entren en joc les drogues, que la comunitat consumeix a l'interior del bloc o en parcs dels voltants. 

El temor dels veïns

'ElCaso.cat' s'ha endinsat en el barri per conèixer com viuen els veïns de la zona la situació. Expliquen que, des que aquestes persones van instal·lar-se a l'edifici fa un any, s'ha hagut d'augmentar la seguretat a la zona: la farmàcia només obre la porta quan sona el timbre, la fruiteria ha instal·lat càmeres i el supermercat del barri s'ha vist obligat a posar arcs detectors de robatoris.

Els veïns no poden més. Ho explica la propietària de la fleca on els delinqüents entren «cada dos per tres» per robar pastissos i begudes. La por es pot percebre en el seu relat, quan explica que un dia, va decidir enfrontar-se a un dels lladres, i aquest li va treure una navalla.

En les seves paraules també hi ha part de denúncia als cossos policials. Tot i les patrulles de Mossos i Guàrdia Urbana al barri, els veïns es queixen que, al final, «no fan res» per acabar amb l'angoixant situació.

Un dels 'okupes' reconeix robar carteres al centre de Barcelona

L'únic membre de la comunitat que s'ha pronunciat al diari 'ElCaso.cat' assegura que «només està de pas pel bloc, que ha vingut a veure un amic que viu en una altra zona de la ciutat». Amb les seves paraules deixa entreveure que es dedica als robatoris perquè «des que ha arribat a Barcelona no ha trobat res a fer». Nega furts en cases, però sí reconeix robar carteres al centre de la ciutat.

Confirma a més que al bloc hi viuen nens i dones que «necessiten ajuda», diu poc abans que dos homes de l'edifici li retreguin que parli amb un desconegut. La comunitat comparteix l'antiga escola amb un altre grup d''okupes' d'una desena de persones. Viuen en una dependència separada i, tot i que no donen problemes i organitzen activitats culturals en les quals participen els mateixos veïns de la zona, els afecta la imatge d'inseguretat que generen els lladres. 

Fonts judicials han confirmat al mitjà en qüestió que hi ha un procediment per desallotjar l'edifici obert, tot i que encara està pendent d'execució i no hi ha data fixada per a portar-lo a terme.


Comentaris

envia el comentari