Catalunya Diari

La Paeria de Lleida estudia reajustar el nou preu de les escoles bressol de la ciutat

La responsable d'Educació del Consistori s'està reunint aquests dies amb les famílies de les 18 escoles bressol municipals per explicar-los el sistema de tarifació social

Imatge dels penjadors d'una llar d'infants, amb bosses, jaquetes i bates
Imatge dels penjadors d'una llar d'infants, amb bosses, jaquetes i bates. | Europa Press

L'Ajuntament de Lleida preveu implantar una modificació tarifària del preu de les escoles bressol de la ciutat de cara al curs vinent. I no es planteja una pujada qualsevol. La Paeria preveu incrementar els serveis un 151% de la quota bàsica mensual. És a dir, si enguany les famílies paguen 91 euros cada mes, amb la nova normativa passaran a pagar 230 euros al mes. Després de conèixer la mesura, famílies amb infants en aquests equipaments municipals han dit «prou» a aquesta variació de preu i han endegat una recollida de firmes virtual per aturar aquest increment.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Després de la mobilització, la tinent d'alcalde i regidora de l'àrea d'educació a la Paeria, Sandra Castro, s'està reunint aquests dies amb les famílies de les 18 escoles bressol municipals per explicar-los el sistema de tarifació social que es vol aplicar a partir del curs que ve. La tinent d’alcalde defensa el sistema com una mesura de govern d’esquerres que pretén establir una quota més justa i equitativa. Alhora, argumenta que el sistema educatiu és de qualitat, reconegut en l’àmbit europeu, que compta amb ràtios més baixes, equips docents de professionals, instal·lacions ben equipades i serveis vinculats, com un equip d’assessorament t psicopedagògic propi (EAP), el servei d’intervenció socioeducativa (SIS Marraco) i altres aspectes que aporten valor a la xarxa d’escoles. Castro considera que les famílies trien les EBM per aquest bon servei i que, la percepció general, és que les famílies ho valoren i entenen que s'apugin els preus, però d’una manera més adaptada.

En les trobades telemàtiques, que van començar el passat dijous, dia 5 de novembre i acabaran el proper dilluns, dia 16 de novembre, la regidora presenta com s’ha arribat a la situació actual de les EBM. També fa una comparativa amb altres ciutats de Catalunya que han aplicat el sistema de tarifació social. Castro ha tramès a les famílies que la proposta no és definitiva i que està oberta a canvis, ja que l’estudi té marge de millora. Per això, està recollint les aportacions i les reflexions que sorgeixen de les famílies, per revisar el sistema i ajustar-lo amb els canvis que siguin necessaris.

Castro valora positivament les reunions que s’han fet fins ara i l’alta participació. La regidora s’ha compromès a tornar-se a reunir amb les famílies per exposar la nova proposta, havent ajustat més els trams perquè no es vegin afectades tantes famílies.  


Comentaris

envia el comentari