Catalunya Diari

Les escoles bressol de Lleida compten amb total de 782 infants per al curs 2021-22 i 64 vacants

La quota mitjana de pagament és de 73,4 euros

La comissió municipal de Polítiques de Gestió dels Drets a les Persones ha passat balanç en la seva reunió d'aquest dimecres de l'inici de curs a la xarxa d'escoles bressol municipals. En data de 21 de setembre, les escoles municipals compten amb un total de 782 infants matriculats i 64 places vacants.

La tinent d'alcalde Sandra Castro ha destacat la bona resposta de les famílies de la ciutat i ha valorat que els canvis aplicats per aquest curs, flexibilitzant, ampliant i millorant alguns serveis per donar resposta a les seves necessitats han tingut èxit.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El curs 2021/22 és el primer en què s'aplica el nou model de tarifació progressiva amb canvis importants respecte del model anterior, tant pel que fa a l'assignació de les famílies a una quota segons tram de renda i nombre de membres de la unitat famílies, com pel que fa a la possibilitat d'acumular a aquest tram de renda les bonificacions possibles, com també a la flexibilització dels serveis, cosa que dona marge d'elecció a les famílies d'acord amb les seves necessitats de conciliació.

 

S'ofereix l'oportunitat a les famílies d'escollir entre dues modalitats horàries

Per primer cop també, seguint la línia d'altres grans ciutats catalanes, s'ofereix l'oportunitat a les famílies d'escollir entre dues modalitats horàries: horari complet i horari intensiu. Un total de 544 famílies han escollit l'opció d'horari complet, el que suposa un 69,92% del total de famílies, mentre 234, un 30,08% han escollit l'opció de l'horari intensiu. Aquesta flexibilització en la tria de la modalitat horària permet donar marge d'elecció a les famílies i implica que la quota sigui diferenciada segons la modalitat horària.

Les dades mostren que un terç de les famílies (33,29%) queden assignades al primer tram de renda (amb una quota màxima de 23 € al mes) i un 55% queden assignades als primers quatre trams de renda, que són els que queden al mateix nivell o per sota de la quota fixada per al curs anterior. Tenint en compte totes les bonificacions que s'apliquen, aquest percentatge augmenta fins al 63,6%. La quota mitjana queda en 73,4 euros. També s'ha informat de la concessió de set ajudes a famílies provinents d'escoles bressol del barri del Clot, que es faran efectives íntegrament entre aquesta setmana i la vinent.

Altres qüestions tractades a la comissió

D'altra banda, durant la reunió de la comissió d'aquest matí també s'ha informat els grups sobre la proposta d'aprovació de la convocatòria de subvencions de pla educatiu entorn, el programa d'activitats previstes per la gent gran, els ajuts a les famílies dels serveis socials i la renovació dels convenis a les entitats que gestionen els centres oberts.


Comentaris

envia el comentari