Catalunya Diari

Escoles bressol de Lleida trenquen estereotips amb el conte 'La peluca de Luca'

Mestres i famílies de les escoles municipals expliquen la seva experiència

El Mercat del Pla ha acollit aquest dijous la presentació del projecte de coeducació que s'està desenvolupant a la xarxa d'Escoles Bressol Municipals per mitjà d'un dels contes que el vehiculen: 'La Perruca de Luca'. La xerrada forma part de les activitats entorn de l'exposició 'Feminista havies de ser', que es pot visitar al Mercat del Pla fins al dia 16 de maig.

Una mestra d'escoles bressol i una família del centre van explicar la seva experiència en els tallers que es van fer adreçats a famílies per explicar el projecte, adreçat a fomentar les relacions basades en el principi d'igualtat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de l'explicació del conte La peluca de Luca
El projecte “La Perruca de Luca” sobre coeducació a les EBM, present a l’exposició “Feminista havies de ser” | La La La Editorial

Estratègies que poden modificar les relacions de poder

La regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes impulsa la coeducació en tant que proporciona a l'alumnat, al professorat i a tota la comunitat educativa, estratègies que poden modificar les relacions de poder, d'abús i de limitacions estereotipades per a cada gènere, esdevenint veritables agents de transformació. Amb aquest objectiu, la regidoria incorpora la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les propostes pedagògiques i programacions.

La Perruca de Luca és un conte creat l'any 2012 per La La La Editorial que té com a objectiu eliminar els estereotips i prejudicis adscrits al sexe. En la presentació d'aquesta tarda s'escenificarà el conte i els participants podran veure les diferents perruques que s'han elaborat a les escoles bressol municipals a partir de la història que planteja aquesta obra.


Comentaris

envia el comentari