Catalunya Diari

Esporga selectiva d'arbres a Lleida per aconseguir optimitzar la il·luminació dels carrers

S'intensificarà en determinades zones on els tècnics han detectat interferències entre els fanals i les branques

Pla mitjà on es pot veure l'esporga d'arbres per millorar la il·luminació de carrers i places a Lleida
Pla mitjà on es pot veure l'esporga d'arbres per millorar la il·luminació de carrers i places a Lleida | LleidaDiari.cat

La Paeria portarà a terme enguany una esporga selectiva en diverses zones de Lleida on s'ha detectat que el creixement dels arbres ha afectat l'òptima il·luminació dels carrers, donant resposta, d'aquesta manera, a les peticions dels veïns, que així ho han requerit.

Els tècnics del consistori han detectat que en diverses zones de la ciutat ha tingut lloc un descens de la intensitat de la llum que arriba a les voreres i calçades, a causa de les interferències que provoquen les brànquies d'alguns arbres. L'esporga selectiva es farà, principalment a Cappont, Noguerola, Ciutat Jardí, Camp d'Esports, Clot de les Granotes, Centre Històric, Balàfia, Pardinyes, Raimat, els Xalets d'Humbert Torres i el polígon dels Frares.

L'objectiu de dotar dels carrers d'una «òptima il·luminació»

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha destacat que es tracta d'una actuació que reflecteix l'objectiu de dotar dels carrers d'una «òptima il·luminació», comptabilitzant l'existència dels arbres amb la visibilitat del ciutadà durant les hores de foscor. L'esporga es fa per maximitzar l'eficiència de l'enllumenat públic amb l'eliminació d'aquelles branques que interfereixen la funció del fanal.

La campanya d'esporga d'hivern que fa la Paeria per la temporada 2019-2020 inclou enguany actuacions en prop de 15.000 unitats d'arbres en diversos carrers, places i patis escolars de Lleida. La campanya, que s'allargarà fins al març, té l'objectiu d'evitar que les branques dels arbres toquin façanes o tancaments, evitar les interferències amb els semàfors i fanals, eliminar les caigudes de branques seques o trencades que poden ocasionar molèsties o envair la via pública i evitar el creixement desmesurat de branques secundàries.

Les restes d'esporga es recullen diàriament

Les restes d'esporga es recullen diàriament de la via pública i es porten a una planta autoritzada de recepció de material vegetal, on es trituren per utilitzar-les de nou com a encoixinat de jardineria o bé es composten per utilitzar-les com a substrat ric en nutrients.

La Paeria assegura que una de les seves prioritats és augmentar l'arbratge de la ciutat amb l'objectiu de fer una ciutat més sostenible, guanyar zones d'ombra a l'estiu i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari